Álvarez en Sánchez zien bondscoach Martino opstappen na uitschakeling op WK

door Jesse ter Haar 3

Bron FMF

Álvarez en Sánchez zien bondscoach Martino opstappen na uitschakeling op WK

door Jesse ter Haar 3

Bron FMF

Laatst geüpdatet

Gerardo Martino is per direct opgestapt als bondscoach van Mexico, zo gaf hij zelf aan op de persconferentie na afloop van de wedstrijd tegen Saudi-Arabië. De oefenmeester wist met zijn selectie niet door de groepsfase van het WK in Qatar te komen. Voor het WK lag de druk er flink op.

Mexico begon het WK teleurstellend met een 0-0 gelijkspel tegen Polen. Guillermo Ochoa stopte nog een penalty van Robert Lewandowski, maar verder dan een punt kwamen de Mexicanen niet. Vervolgens stond de wedstrijd met Argentinië op het programma. Na een zwaarbevochten wedstrijd ging de ploeg van Edson Álvarez en Jorge Sánchez met een 2-0 nederlaag het veld af.

Zodoende kwam het aan op de laatste poulewedstrijd tegen Saudi-Arabië. Deze wedstrijd werd weliswaar gewonnen, maar een plek in de knock out-fase werd hiermee niet bemachtigd. Kort na de wedstrijd kondigde Martino zijn ontslag aan.

Álvarez geëmotioneerd

Álvarez was duidelijk geëmotioneerd na afloop van het duel met Saudi-Arabië. In gesprek met het Mexicaanse TUDN opende de Ajacied over het teleurstellende eindtoernooi: 'Het is slikken, maar we moeten hiermee omgaan', vertelde Álvarez met tranen in zijn ogen.

Heeft Louis ook een gouden pik in Qatar? Alle odds voor Oranje op het WK op een rij!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.