Geëmotioneerde Álvarez na uitschakeling op het WK: 'Dit is heel lastig om te accepteren'

door Cristian de Jong 17

Bron TUDN

Geëmotioneerde Álvarez na uitschakeling op het WK: 'Dit is heel lastig om te accepteren'

door Cristian de Jong 17

Bron TUDN

Laatst geüpdatet

Edson Álvarez is duidelijk kapot van de uitschakeling van Mexico op het WK in Qatar. Woensdagavond won zijn land weliswaar met 2-1 van Saoedi-Arabië, maar een vroege uitschakeling kon daarmee niet worden voorkomen. Tegenover het Mexicaanse TUDN opent Álvarez zich over deze teleurstelling.

Mexico wist voorafgaand aan het duel dat er in ieder geval gewonnen moest worden. Dat lukte ook, maar uitschakeling werd hiermee niet voorkomen. 'Dit is heel lastig om te accepteren. Het team ging er vanaf minuut één voor en we kregen ook genoeg kansen op doelpunten. Alleen is het ons uiteindelijk niet gelukt', vertelt de Ajacied.

Álvarez lijkt duidelijk geëmotioneerd te zijn. 'Dat laat een bittere nasmaak achter. Het is slikken, maar we moeten hier mee omgaan', vervolgt de middenvelder. Álvarez wil ondanks deze teleurstelling de fans bedanken. De Mexicaan verontschuldigt zich aan zijn landgenoten. 'Ik wil ze echt bedanken, want het feit dat ze hierheen komen is echt ongelofelijk. Wij voelen hun steun.'

Álvarez blijft realistisch

Ondanks de uitschakeling blijft Álvarez realistisch. Zo weet hij ook dat hun poule geen gemakkelijke was. 'Een overwinning tegen Polen was voor ons een veel beter scenario geweest. Ook daar hebben we het geprobeerd, maar het mocht niet zo zijn. Deze poule was ook niet gemakkelijk voor elke ploeg', aldus Álvarez, die zich, samen met landgenoot Jorge Sánchez, binnenkort weer kan gaan melden bij Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.