Lodeiro wint de CONCACAF Champions League met Seattle Sounders

door Jesse ter Haar 38

Bron AS

Lodeiro wint de CONCACAF Champions League met Seattle Sounders

door Jesse ter Haar 38

Bron AS

Laatst geüpdatet

Nicolás Lodeiro heeft beslag gelegd op de CONCACAF Champions League. Het betreft de grootste prijs van Noord- en Midden-Amerika en daarvoor werd een overtuigende 3-0 zege geboekt op Pumas U.N.A.M., een club uit Mexico.

De eindstrijd van de Champions League had plaats over twee wedstrijden. In Mexico speelden beide ploegen nog met 2-2 gelijk, maar in de nacht van woensdag op donderdag verliep het heel anders. Oud-Ajacied Lodeiro, die van 2010 tot 2012 bij Ajax speelde, speelde een belangrijke rol met een doelpunt en een assist.

Seattle Sounders was al voor rust op voorsprong gekomen, waarna de marge na de thee werd uitgebouwd. Eerst droeg Lodeiro daaraan bij met een assist op de 2-0, waarna hij zelf verantwoordelijk was voor de derde treffer. Hij was de scherpste bij een rebound na een schot op de paal. In de blessuretijd ging Lodeiro onder het mom van een publiekswissel naar de kant.

Het was om meerdere redenen een bijzonder succes voor de club uit Amerika, die in de Western Conference van de MLS momenteel de twaalfde plek bezet. Het was immers de eerste keer in de geschiedenis dat een club uit de Verenigde Staten beslag wist te leggen op de Champions League. Bovendien stroomt de club van Lodeiro door naar het WK voor Clubs, dat volgend seizoen gehouden wordt.

Ondanks het korte verblijf van Lodeiro in Amsterdam en het feit dat hij slechts 29 wedstrijden speelde, werd de Uruguayaan tot tweemaal toe kampioen met Ajax. Zowel tijdens het seizoen 2010/2011 als het seizoen 2011/2012 werden de Amsterdammers immers kampioen. Frank de Boer was destijds de eindverantwoordelijke. Ook won Lodeiro in 2010 de beker met de recordkampioen van de Nederlandse Eredivisie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties