'Lobotka tekent contract tot medio 2027 bij Napoli'

door Jesse ter Haar 25

Bron Gianluca Di Marzio

'Lobotka tekent contract tot medio 2027 bij Napoli'

door Jesse ter Haar 25

Bron Gianluca Di Marzio

Laatst geüpdatet

Stanislav Lobotka heeft een nieuw contract getekend bij Napoli, zo schrijft journalist Gianluca Di Marzio op Twitter. De nieuwe verbintenis heeft een looptijd tot medio 2027, waarbij er een optie voor nog een extra jaar in het contract is opgenomen. De deal liep al enkele maanden en is vlak voor de rust afgerond en ondertekend.

De officiële beklinking zal nog tot het nieuwe jaar op zich laten wachten, aangezien er nog enkele details moeten worden afgerond. De voormalig speler van Ajax - tijdens het seizoen 2013/2014 stond hij op huurbasis onder contract in Amsterdam - is sinds januari 2020 in dienst van Napoli. Voordat hij in de Serie A aan de slag ging, speelde hij bij Celta de Vigo, FC Nordsjaelland en AS Trencin.

De Slowaak was niet direct een onbetwiste basisspeler, maar inmiddels is hij dat wel. Zodoende staat de teller van officiële duels in het shirt van Napoli dan ook al op 86. Na de winter kan hij richting de fraaie mijlpaal van de honderd wedstrijden gaan. De 28-jarige middenvelder wist dat aantal tot op heden nog bij geen van zijn vorige clubs te bereiken. Een goalgetter is Lobotka overigens niet, want hij scoorde pas tweemaal namens de club uit Napels.

Lobotka tegen Ajax

Dit seizoen speelde de controlerende middenvelder nog tweemaal tegen Ajax. De clubs uit Nederland en Italië troffen elkaar in de groepsfase van de Champions League. Voor Lobotka en de zijnen werden het succesvolle avonden, want Ajax werd eerst met 1-6 en daarna met 4-2 verslagen. In Amsterdam speelde Lobotka tachtig minuten, terwijl hij in Napels de volledige negentig minuten vol maakte. Met Napoli werd Lobotka eerste in de groep.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.