Liverpool laat wens terminaal zieke Eriksson in vervulling komen tijdens benefietduel met Ajax

door Bart Veenstra 27

Bron Liverpool

Liverpool laat wens terminaal zieke Eriksson in vervulling komen tijdens benefietduel met Ajax

door Bart Veenstra 27

Bron Liverpool

Laatst geüpdatet

Liverpool heeft dinsdag via de officiële kanalen bevestigd dat Sven-Goran Eriksson deel uitmaakt van de technische staf van de Liverpool Legends. Zij nemen het op 23 maart op tegen de Ajax Legends. Met zijn aanstelling gaat een langgekoesterde wens van de ernstig zieke Zweedse voetbaltrainer in vervulling.

Eriksson zal samen met Ian Rush, John Barnes en John Aldridge op de bank van Liverpool plaatsnemen. De Zweed, die tussen 2001 en 2006 bondscoach van Engeland was, had altijd de droom om ooit trainer te zijn van Liverpool, de club waar hij fan van is. De terminaal zieke voetbaltrainer krijgt tijdens de 'charity clash' de kans om nog eens op de bank te zitten als Liverpool-trainer.

Babel is ook van de partij

Liverpool maakt bekend dat enkele bekende oud-spelers mee zullen spelen bij de Liverpool Legends. Zo zijn Sander Westerveld, Jerzy Dudek, Martin Skrtel, Fabio Aurelio, Djibril Cissé, Gregory Vignal én Ryan Babel sowieso aanwezig. Laatstgenoemde zal zowel voor Liverpool als voor Ajax uitkomen.

'Iedereen die verbonden is met de club en de LFC Foundation kijkt ernaar uit om LFC-fan Sven en zijn familie hartelijk te verwelkomen op Anfield – en hem die dag in de dug-out te zien – voor een fantastische gelegenheid', wordt geschreven op de website van Liverpool.

Eriksson was als trainer ruim 42 jaar actief in het voetbal. De voormalig bondscoach van Engeland was onder meer ook coach van Benfica, AS Roma, Fiorentina, Sampdoria, Lazio en Manchester City. Onlangs liet hij weten dat hij kanker heeft en naar verwachting nog maar een jaar te leven heeft.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.