'Lille OSC wijst bod van 35 miljoen euro van Newcastle op Botman af'

door Bart Veenstra 8

Bron Fabrizio Romano

'Lille OSC wijst bod van 35 miljoen euro van Newcastle op Botman af'

door Bart Veenstra 8

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Lille OSC is niet van plan Sven Botman deze wintertransferperiode te laten gaan. De Franse topclub heeft een bod van 35 miljoen euro van Newcastle United afgewezen, zo meldt de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano.

Sinds de overname van Newcastle United wordt Botman veelvuldig genoemd bij de club uit de Premier League. Lille OSC houdt Botman echter voorlopig aan zijn tot medio 2025 doorlopende contract. Een huurtransfer van Botman is voor Lille OSC, dat nog altijd financiële problemen kent, eveneens onbespreekbaar.

Newcastle United wil zich deze maand flink versterken. De club, die onlangs werd overgenomen door een Saoedisch investeringsfonds, is ambitieus, maar staat wel in de degradatiezone van de Premier League. Ook Kieran Trippier wordt genoemd. De verdediger moet overkomen van Atlético Madrid.

AC Milan aast eveneens op Botman

Naast Newcastle United is ook AC Milan geïnteresseerd in Botman. De Italiaanse topclub bracht echter nog geen bod uit. Botman speelt sinds de zomer van 2020 voor Lille OSC. Met de Franse club werd hij in zijn eerste seizoen direct landskampioen. Dit seizoen doet de club uit het noorden van Frankrijk het wat minder: Lille OSC staat achtste.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties