Leboeuf kwaad na rode kaart voor Hummels: 'Dan weet je niks van voetbal'

door Jesse ter Haar 59

Bron ESPN FC

Frank Leboeuf, voormalig speler van onder meer Chelsea en het nationale team van Frankrijk, kan niet geloven dat Mats Hummels tijdens Borussia Dortmund - Ajax een rode kaart kreeg. De scheidsrechter maakte een fout, maar de VAR ging er ook nog in mee.

'Het is insane. Op de eerste plaats is een arbitrage dwaling irritant en daarna wordt het echt verontrustend als de scheidsrechter niet wordt gecorrigeerd door de VAR', aldus Leboeuf bij ESPN FC. 'Hij zegt gewoon: je bent spot on, honderd procent goed, het is rood. Als je dat zegt, weet je niks van voetbal.'

'Hummels probeert de bal te blokken en wil zijn tegenstander niet eens raken', vervolgt de oud-verdediger. 'Dat zijn de basics in het voetbal, die elke scheidsrechter zou moeten begrijpen. En zulke mannen noemen zichzelf professionele scheidsrechters. Daar kan ik me echt zorgen over maken.'

De ervaren verdediger kreeg in de 29ste minuut de rode kaart van scheidsrechter Michael Oliver. Hierna leek de rode loper voor Ajax uitgelegd, maar dat bleek nog niet meteen weer. Borussia Dortmund kreeg even daarna een penalty te nemen, die Marco Reus benutte. In de tweede helft echter, trok Ajax het duel naar zich toe en won het met 1-3.