Lang bootste Messi na op Oranje-training: 'Hij vond het logisch dat hij die rol kreeg'

door Jesse ter Haar 2

Bron NOS

Lang bootste Messi na op Oranje-training: 'Hij vond het logisch dat hij die rol kreeg'

door Jesse ter Haar 2

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Noa Lang heeft in aanloop naar Nederland - Argentinië de rol gekregen om Lionel Messi na te bootsen. De superster vormt een groot gedeelte van het gevaar van de opponent van vrijdag en dus moest Lang zijn medespelers er op de training op voorbereiden.

Twee dagen voor de daadwerkelijke wedstrijd oefent Louis van Gaal - bondscoach van Oranje - vrijwel altijd in een elf-tegen-elf-partij op de training. Zo was het ook in aanloop naar de kwartfinale op het WK en daarbij moest het Nederlands elftal zo goed mogelijk worden voorbereiden op de komende tegenstander. Aangezien Messi de absolute uitblinker is, moest er voor een international de zware taak komen om hem na te doen tijdens de training.

Het werd Lang, net als Messi een speler die het onder meer moet hebben van zijn souplesse en dribbels. Van Gaal wilde de buitenwacht aanvankelijk niet wijzer maken over wie de rol had gekregen, maar uiteindelijk sprak hij zich tegenover de NOS dan toch uit. 'Ik kan het wel vertellen, want het heeft geen invloed op het tactische plan. Noa Lang mocht Messi simuleren. Noa vond het ook logisch dat hij die rol kreeg. Het was geweldig', vertelt de bondscoach met een lach.

Nederland - Argentinië

Van Gaal zal hopen dat Lang de Argentijn zo goed mogelijk heeft nagedaan, want vrijdagavond staat er een plek in de halve finale van het WK op het spel. Om 20.00 uur ontmoeten Nederland en Argentinië elkaar, waarna de winnaar het in de volgende ronde zal opnemen tegen de winnaar van Kroatië - Brazilië, het duel dat om 16.00 uur begon.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.