Lampard looft Van de Beek: 'Daarom wilde ik hem zo graag hebben'

door Gino Haverkamp 12

Bron NU.nl

Lampard looft Van de Beek: 'Daarom wilde ik hem zo graag hebben'

door Gino Haverkamp 12

Bron NU.nl

Laatst geüpdatet

Coach Frank Lampard is blij met het basisdebuut van Donny van de Beek bij Everton. De club won met 3-0 van Leeds United en Van de Beek had met een voorzet een belangrijk aandeel in de openingstreffer van Seamus Coleman. Als nummer 6 maakte Van de Beek indruk op zijn trainer.

Everton huurt Van de Beek sinds januari van Manchester United, waar hij amper speelde. Eerder mocht de oud-Ajacied al invallen bij Everton en zaterdag tegen Leeds United debuteerde de Nederlander in de basiself. Met verve, aldus Lampard. Hij looft zijn 'rust, intelligentie en het werktempo'. 'Ik denk dat hij in verschillende rollen kan spelen en daarom wilde ik hem zo graag hebben', citeert NU.nl Lampard.

'Hij speelde vandaag als een van de twee controlerende middenvelders en heeft het talent om tussen de linies te spelen', vervolgt de oefenmeester. 'Hij heeft ook dreiging voor het doel, dat was een van de belangrijkste redenen om hem te halen.'

Van de Beek nu al meer PL-minuten dan bij Man Utd

Van de Beek heeft na twee competitieduels bij Everton al meer minuten gemaakt dan in het hele vorige half jaar bij Manchester United, wat betreft competitiewedstrijden. In het blauw heeft Van de Beek al 120 minuten in de benen, bij Manchester United waren dat er slechts 68.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.