Labyad vervolgt carrière bij Chinese club Yunnan Yukun

door Bart Veenstra 16

Bron Voetbal International

Labyad vervolgt carrière bij Chinese club Yunnan Yukun

door Bart Veenstra 16

Bron Voetbal International

Zakaria Labyad vervolgt zijn voetbalcarrière in China. De dertigjarige oud-speler van Ajax verruilt FC Utrecht voor Yunnan Yukun, zo meldt Voetbal International. De club komt op dit moment nog uit op het tweede niveau van China, maar heeft grote ambities, zo schrijft het medium.

Labyad maakte vorig jaar de transfervrije overstap van Ajax naar FC Utrecht. De creatieve middenvelder annex aanvaller kwam in eerste instantie nog vaak in actie voor de Domstedelingen, maar sinds de jaarwisseling maakte hij geen minuten meer voor het nu succesvolle elftal van trainer Ron Jans.

Overigens is Labyad niet de eerste speler die FC Utrecht deze periode verlaat voor een avontuur in Azië. Eerder werd al bekend dat middenvelder Bart Ramselaar aan de slag gaat bij Lion City Sailors uit Singapore.

Labyad gaat voor derde buitenlandse avontuur

Labyad is met Yunnan Yukun toe aan zijn derde avontuur in het buitenland. De Marokkaans international speelde eerder in het buitenland voor Sporting Portugal en Fulham. Bij Ajax kwam Labyad in vier seizoenen niet verder dan 54 officiële wedstrijden. De creatieveling was veelal bankzitter, terwijl hij ook kampte met meerdere blessures in Amsterdamse dienst.

Ajax en FC Utrecht spelen aankomende zondag tegen elkaar in de Johan Cruijff Arena. Hoewel de transfer nog niet officieel is bevestigd, zal Labyad vermoedelijk niet in actie komen tegen zijn oude club. Ajax staat op dit moment vijfde in de Eredivisie, terwijl FC Utrecht volgt op plek acht. Het verschil tussen beide teams bedraagt slechts vier punten.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.