KRC Genk ontslaat Van den Brom

door Melle Goekoop 11

Bron KRC Genk

KRC Genk ontslaat Van den Brom

door Melle Goekoop 11

Bron KRC Genk

Laatst geüpdatet

John van den Brom is ontslagen als trainer van KRC Genk, zo maakt de club bekend op zijn kanalen. De oefenmeester kende de afgelopen periode tegenvallende resultaten. Het gelijke spel tegen KV Mechelen van het afgelopen weekend was de druppel die de emmer deed overlopen.

Daarvoor kende Van den Brom al een moeilijke periode bij de club waar hij slechts dertien maanden actief was. Dit seizoen stond de Amersfoortse trainer met zijn club op een teleurstellende achtste plaats na zeventien duels. Hierdoor dreigt het zelfs de play-offs om de Belgische landstitel te missen. Om het tij te keren werd tussentijds Van den Broms trouwe assistent Dennis Haar vervangen door de ervaren Deense trainer Glen Riddersholm, maar dat veranderde niet veel.

'De clubleiding heeft deze beslissing genomen omdat de resultaten niet in overeenstemming zijn met de kwaliteiten van de spelerskern en met de ambities die we dit seizoen samen hebben uitgesproken', communiceert de club. 'Wij bedanken John voor wat hij voor de club heeft gerealiseerd en wensen hem alle succes in de toekomst.'

Voorlopig nemen Glen Riddersholm en Domenico Olivieri als tandem de dagelijkse sportieve leiding over van Van den Brom, die in november 2020 werd overgenomen van FC Utrecht. Voor zijn periode bij Utrecht was Van den Brom langdurig werkzaam als trainer bij AZ. Als speler kwam hij uit voor onder meer Ajax, Vitesse en De Graafschap.

Denk jij dat Ajax de Champions League wint? Krijg 21,00 keer je inzet terug!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties