Koeman over belaging boze fans: 'Het zijn mensen met opvoedingsproblemen'

door Bauke van Elk 15

Bron AD.nl

Koeman over belaging boze fans: 'Het zijn mensen met opvoedingsproblemen'

door Bauke van Elk 15

Bron AD.nl

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman heeft in de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd van woensdagavond tegen Rayo Vallecano een reactie gegeven op de toestanden die plaatsvonden na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid. De trainer van Barcelona spreekt zijn afgunst uit over de gebeurtenissen.

Op beelden was te zien hoe de auto van Koeman werd belaagd door fans van FC Barcelona. De Catalaanse fans waren zichtbaar agressief na het verlies tegen de aartsrivaal. De oud-trainer van Ajax reageert als volgt: 'Het is een maatschappelijk probleem. Ik denk niet dat er een oplossing is voor wat er gebeurde toen ik Camp Nou verliet. Het zijn mensen met opvoedingsproblemen, ze weten niet wat normen en waarden zijn.'

'De sfeer in het stadion was juist het tegenovergestelde, zelfs toen we 0-2 achter stonden bleef het publiek ons steunen. Je hoeft niet veel aandacht te besteden aan deze mensen. De beelden zeggen genoeg. Het leek erop dat het alleen bij mij is gebeurd, maar er waren ook spelers die met hun vrouw en kinderen in de auto zaten die werden lastiggevallen bij het verlaten van het stadion', aldus Koeman tegen de pers. 'We moeten een manier vinden om te zorgen dat zich dit niet zal herhalen. Het is een maatschappelijk probleem dat over de hele wereld bestaat, helaas.'

Frenkie de Jong niet bij selectie

De voormalig bondscoach verkeert in zwaar weer bij FC Barcelona na een reeks slechte resultaten voor de club. Woensdagavond staat de wedstrijd tegen het gepromoveerde Rayo Vallecano op de agenda: oud-Ajacied Frenkie de Jong doet in deze wedstrijd niet mee wegens zijn opgelopen hamstringblessure tegen Real Madrid afgelopen zondag. Sergiño Dest zit wel bij de selectie.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.