Koeman over aanstaande krachtmeting met Ierland: 'Het kan zeker zo zijn dat we wat gaan wijzigen'

door Justin Fokkens 17

Bron Persconferentie

Koeman over aanstaande krachtmeting met Ierland: 'Het kan zeker zo zijn dat we wat gaan wijzigen'

door Justin Fokkens 17

Bron Persconferentie

Laatst geüpdatet

Ronald Koeman zag het Nederlands elftal donderdagavond met 3-0 winnen van Griekenland, waarmee het een belangrijke overwinning in de EK-kwalificatie wist te boeken. Oranje gaat zondagavond op bezoek bij Ierland en de bondscoach blikt op de persconferentie in aanloop naar het duel vooruit op de krachtmeting.

'Ik denk dat wij net als tegen Griekenland veel balbezit zullen krijgen', zo spreekt de oefenmeester zijn verwachting uit. 'Dan is het baltempo heel erg belangrijk, maar daarbij moeten we ook agressief zijn. De bondscoach van Ierland spreekt ook van een laatste kans, en zij spelen altijd al met veel passie. We zullen dus de bereidheid en intensiteit moeten tonen, en dan moet de individuele kwaliteit doorslaggevend zijn.'

Vervolgens geeft Koeman aan niet uit te sluiten dat er in de komende wedstrijd een verandering in het basiselftal zal zijn. 'Ik kijk per tegenstander altijd welk type speler ik nodig heb. Dus het kan zo zijn dat we wat gaan wijzigen, maar het zal wel gek zijn als we nu ineens alles gaan veranderen.'

Gekozen spelsysteem

Tot slot gaat de bondscoach nog in op het gekozen spelsysteem. Tegen de Grieken speelde Oranje in een 5-3-2-systeem, terwijl Koeman in beginsel voornemens was zijn team in 4-3-3- formatie te laten aantreden. 'Ik had het idee om het zo te doen, maar dat is er niet uitgekomen. Misschien gaan we er na een bepaalde periode wel weer naar terug. Het gaat niet om het systeem, maar om spelprincipes. Het was tegen Griekenland eigenlijk wel aanvallender dan wanneer we in een 4-3-3 opstelling spelen', zo besluit Koeman.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.