KNVB wil dat gestaakte wedstrijden voortaan de volgende dag worden uitgespeeld

door NielsOpdam 25

Bron KNVB

KNVB wil dat gestaakte wedstrijden voortaan de volgende dag worden uitgespeeld

door NielsOpdam 25

Bron KNVB

Laatst geüpdatet

De KNVB wil dat elke gestaakte wedstrijd voortaan de volgende dag om 12.00 uur wordt uitgespeeld. Dat meldt de Nederlandse voetbalbond via de officiële website. Volgens de KNVB is dit nodig in verband met het volle programma van de clubs in het slot van het seizoen.

Afgelopen zondag werd FC Groningen - Ajax gestaakt en het restant werd twee dagen later uitgespeeld. De KNVB wil dit voortaan anders doen. 'Als een wedstrijd definitief is gestaakt, dan wordt het restant nu in principe de volgende dag om 12.00 uur uitgespeeld. Dit kan niet anders, omdat er de komende weken weinig tijd is om gestaakte wedstrijden op een later moment uit te spelen', schrijft de voetbalbond.

Drie dagen na de laatste speelronde van de Keuken Kampioen Divisie beginnen bijvoorbeeld al de play-offs voor promotie/degradatie. Daardoor kan er niet te lang gewacht worden met uitspelen, omdat alle competitiewedstrijden voor de interlandperiode moeten zijn gespeeld. Vanaf 12 juni komt Oranje weer bijeen voor interlandvoetbal.

KNVB houdt vast aan regels rondom het staken

Dinsdag liet de KNVB weten dat het voor de rest van het seizoen vasthoudt aan de regels rondom het staken van wedstrijden bij incidenten. Naar aanleiding van het incident met Davy Klaassen tijdens de bekerklassieker werden de regels aangescherpt. Als er nu twee keer voorwerpen op het veld belanden, wordt een wedstrijd definitief gestaakt.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.