'KNVB en clubs vergaderen dinsdagochtend over coronaprotocol'

door NielsOpdam 0

Bron Algemeen Dagblad

'KNVB en clubs vergaderen dinsdagochtend over coronaprotocol'

door NielsOpdam 0

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

De KNVB en de clubs uit het betaald voetbal zullen dinsdagochtend vergaderen over het coronaprotocol. Dat schrijft het Algemeen Dagblad maandag. Het betaald voetbal kreeg in de afgelopen weken veel te maken met coronabesmettingen.

Tijdens het overleg van dinsdag spreken de KNVB en de clubs over mogelijke aanscherpingen van het huidige protocol. 'Tijdens de vergadering van morgenochtend (dinsdag, red.) zal worden besproken of de testverplichting moet terugkeren en of de voorwaarden voor het uitstellen van een wedstrijd moeten worden aangepast', schrijft het Algemeen Dagblad.

'Op dit moment schrijft het protocol van de KNVB voor dat een wedstrijd wordt verplaatst als één van de teams niet tenminste twaalf veldspelers en één keeper op de been kan brengen òf als in overleg met de bondsarts wordt besloten dat voetballen de veiligheid in het geding brengt', vervolgt het medium. 'Daarnaast worden de clubs niet verplicht om alle selectiespelers wekelijks op het coronavirus te testen.'

Twee wedstrijden in KKD werden uitgesteld

Het betaald voetbal kreeg al te maken met problemen die veroorzaakt werden door het coronavirus. Ajax moest bijvoorbeeld het trainingskamp in Portugal afbreken vanwege een corona-uitbraak. In de Keuken Kampioen Divisie werden er afgelopen weekend twee wedstrijden uitgesteld vanwege een te groot aantal besmettingen.

Lees meer over: