Kluivert voelt zich thuis bij Valencia: 'Voor mij is het van belang om te spelen en dat doe ik hier'

door Cristian de Jong 45

Bron AS

Kluivert voelt zich thuis bij Valencia: 'Voor mij is het van belang om te spelen en dat doe ik hier'

door Cristian de Jong 45

Bron AS

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert voelt zich thuis bij zijn club Valencia. De 23-jarige oud-Ajacied speelt dit seizoen in Spanje en lijkt zijn draai te hebben gevonden. Afgelopen woensdag was de Nederlander belangrijk met een doelpunt. Hij zette zijn ploeg hiermee op een 0-2 voorsprong op bezoek bij Gijon voor de Copa Del Rey.

Kluivert wordt dit seizoen door AS Roma verhuurd aan Valencia. De Nederlander voelde zich al snel op zijn plek in Spanje. 'Ik ben hier maar een korte tijd, maar ik wil me graag blijven ontwikkelen', vertelt Kluivert op een persconferentie. 'Het is een geweldige club.' In Italië kreeg Kluivert geen garantie op speeltijd en zodoende mocht de aanvaller op huurbasis vertrekken. 'Voor mij is het van belang om te spelen en dat doe ik hier. Ik ben gelukkig en wil belangrijk blijven. Dan zullen we zien wat er gaat gebeuren.'

Goede relatie met trainer Gattuso

Bij Valencia is men blij met de aanwezigheid van de oud-Ajacied. Kluivert vertelt een goede band te hebben met trainer Gennaro Gattuso. 'Ik mag hem graag, hij weet wat ik kan.' De twee kunnen goed opschieten met elkaar, zegt Kluivert. 'Ik heb een goede relatie met hem.'

In de bekerwedstrijd tegen Gijon vond Kluivert in de eerste helft het net. De vleugelaanvaller scoorde na een lange sprint op aangeven van André Almeida. 'Ik weet dat ik snel ben. Oog in oog met de doelman is het cruciaal om rustig te blijven', aldus Kluivert.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.