Klopp dicht Gravenberch grote toekomst toe: 'Een ongelooflijk talent'

door Jon van Dam 21

Bron This is Anfield

Klopp dicht Gravenberch grote toekomst toe: 'Een ongelooflijk talent'

door Jon van Dam 21

Bron This is Anfield

Liverpool-middenvelder Ryan Gravenberch wordt in Engeland erg gewaardeerd door Jürgen Klopp. De oud-Ajacied kon rekenen op lovende woorden van zijn manager in aanloop naar het duel in de Europa League met Atalanta. Volgens Klopp is Gravenberch een 'topspeler in wording', en zal hij meer gaan spelen in zijn elftal.

In de zomer van 2023 nam Liverpool Gravenberch voor een bedrag van veertig miljoen euro over van Bayern München. De lange middenvelder heeft 33 wedstrijden - waarvan negentien als basisspeler - in het shirt van The Reds achter zijn naam staan. Blessures zorgden ervoor dat de elfvoudig international van Nederland een behoorlijk aantal duels moest laten schieten. 'Ryan heeft hele belangrijke wedstrijden voor ons gespeeld, maar hij raakte op vervelende momenten geblesseerd, juist toen hij wat ritme kon opdoen', aldus Klopp, geciteerd door This is Anfield.

Gravenberch heeft tot dusver, mede door blessures, lang niet niet alles gespeeld. Desondanks ziet Klopp een enorm talent in hem. De Duitser komt superlatieven tekort om zijn groeibriljant te omschrijven. 'Hij is een ongelooflijk talent, met een geweldige aanname, geweldige dynamiek en met een fantastische versnelling. Maar we hebben een heel goed middenveld staan. Hij zal meer minuten gaan spelen, honderd procent. Uiteindelijk zal het zijn kant opvallen, zeker weten.'

Gravenberch en Liverpool doen nog volop mee voor eremetaal

Het Liverpool van Gravenberch kan dit seizoen mogelijk nog twee prijzen veroveren. De Merseyside-club is met Arsenal en Manchester City verwikkeld in een spannende titelrace. Liverpool staat momenteel op doelsaldo achter koploper Arsenal, terwijl Manchester City beide clubs op de hielen zit met slechts één punt achterstand. Donderdagavond kan Liverpool ook een goede stap zetten in de kwartfinales van de Europa League, als het thuis in actie komt tijdens de heenwedstrijd tegen Atalanta. Bij de Italiaanse club zal Gravenberch nog een oude bekende tegenkomen. Oud-Ajacied Mitchel Bakker staat op de loonlijst bij de ploeg uit Bergamo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.