Johnsen maakt binnenlandse overstap van Venezia naar Cremonese

door Jesse ter Haar 5

Bron Cremonese

Johnsen maakt binnenlandse overstap van Venezia naar Cremonese

door Jesse ter Haar 5

Bron Cremonese

Laatst geüpdatet

Dennis Johnsen heeft de overstap gemaakt van Venezia naar Cremonese, zo maakt laatstgenoemde club bekend via de eigen website. Het betreft een overstap naar een directe concurrent binnen de Serie B.

Met Venezia, inmiddels dus zijn oude club, stond hij immers op de derde plek in de competitie. Cremonese, zijn nieuwe club, bezet de tweede plek op het tweede niveau van Italië. Opvallend detail: zowel zijn oude als nieuwe club heeft na 22 wedstrijden 41 punten weten te vergaren. Enkel het doelsaldo van Cremonese is beter (+3).

In Cremona tekent Johnsen een contract tot medio 2027 en gaat hij op jacht naar de koppositie, die nu in handen is van Parma. De club waar keeperslegende Gianluigi Buffon zijn carrière begon en afsloot, heeft vier punten meer en bezet de koppositie in de Serie B. De laatste ontmoeting van het seizoen met Parma staat echter pas gepland voor 4 mei, terwijl Johnsen op 27 april zijn oude werkgever Venezia zal ontmoeten.

Carrière Johnsen

Het is voor de buitenspeler de vijfde club in zijn carrière. Johnsen vertrok na huurperiodes bij sc Heerenveen en PEC Zwolle in de zomer van 2020 definitief bij Ajax. De afgelopen drieënhalfjaar kwam hij uit voor Venezia, de club waarvoor hij in 124 wedstrijden tot 14 doelpunten en twintig assists kwam én mee in de Serie A uitkwam.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.