Jensen scoort, levert assist en geeft voorassist: 'Een beetje de speler die ik ben'

door Bart Veenstra 17

Bron De Telegraaf

Jensen scoort, levert assist en geeft voorassist: 'Een beetje de speler die ik ben'

door Bart Veenstra 17

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Victor Jensen staat er goed op bij zijn nieuwe club FC Utrecht. De Deense oud-speler van Ajax viel afgelopen vrijdag tijdens het uitduel met Sparta Rotterdam en was direct betrokken bij drie doelpunten. Zodoende won FC Utrecht de wedstrijd op Het Kasteel met 0-3.

Met een doelpunt, een assist en een voorassist in de vorm van 'een artistiek hakje' was Jensen van grote waarde in de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Maandag stond hij dan ook nog altijd met een grote glimlach op het trainingsveld. 'Het waren drie belangrijke punten en het was een mooie invalbeurt. Een doelpunt gemaakt en een paar goede acties. Een assist en een voorassist. Het waren drie goede momenten. Daar ben ik heel blij mee. Dit wil ik ook laten zien. Dit is een beetje de speler die ik ben', zegt Jensen tegenover De Telegraaf in aanloop naar de bekerwedstrijd tegen SV Spakenburg van dinsdagavond.

Silberbauer en Toornstra blij met Jensen

Trainer Michael Silberbauer, net als Jensen afkomstig uit Denemarken, is erg blij met de middenvelder. 'Hij doet het geweldig en laat zien dat hij klaar is om de strijd aan te gaan om de basisplekken. Dat is een harde strijd, want we hebben heel veel opties. Dat is niet altijd makkelijk, maar het is fijn om opties te hebben als spelers wegvallen.'

Ook zijn collega-middenvelder Jens Toornstra ziet dat Jensen kwaliteit toevoegt aan FC Utrecht. 'Hij is een heel goede speler. Je ziet dat hij een goede jeugdopleiding heeft gehad. Bij Ajax is hij net niet doorgebroken, maar je ziet wel dat hij goed kan voetballen. Hij viel nu in als rechtsbuiten. Ik denk dat hij daar goed tot zijn recht komt.'

FC Utrecht zag smaakmaker Taylor Booth wegvallen met een blessure. Voor Jensen biedt dat meer mogelijkheden op speelminuten. Daarnaast zullen ook oud-Ajacieden Amin Younes en Zakaria Labyad behoren tot de wedstrijdselectie voor het bekerduel met SV Spakenburg.

Registreer je bij Bezwaarmaker.nl en maak gratis bezwaar tegen je WOZ-waarde! (Ad)

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.