Jans zag FC Twente terecht winnen: 'Meer op de helft van Ajax geweest dan zij op die van ons'

door Bart Veenstra 35

Bron FC Twente

Ron Jans ziet dat FC Twente zondag een meer dan terechte overwinning op Ajax heeft geboekt. In De Grolsch Veste won de club uit Enschede met 3-1 van de Amsterdammers, waardoor de Tukkers met een goed gevoel de play-offs om een Europees ticket ingaan.

FC Twente besliste de wedstrijd pas in de tweede helft, maar ook voor rust was de thuisploeg de betere, zo stelt Jans via de officiële kanalen van FC Twente. 'We kregen in de beginfase mogelijkheden, maar die speelden we niet goed uit. Dan komt er één momentje waarbij we het verdedigend niet goed doen en sta je 0-1 achter.'

Na rust wist FC Twente de achterstand om te buigen in een ruime voorsprong en uiteindelijk in een overwinning. 'We hebben het in de rust over wat details gehad en na vijf minuten sta je 2-1 voor. Dit is echt onze wedstrijd geweest. Op basis van strijd, maar ook omdat we meer op de helft van Ajax zijn geweest dan zij op die van ons.'

FC Twente kan terugkijken op een geweldige thuisreeks dit seizoen. De club bleef ongeslagen en kreeg de minste tegendoelpunten in eigen huis. 'Ik vind dat we dit seizoen qua voetbal hebben bewezen dat we wel degelijk bij de top vijf horen. Er had misschien meer ingezeten. Zeker in de uitwedstrijden. Aan de andere kant: voetballend hebben we thuis een hoog niveau gehaald met een geweldige amusementswaarde.'