Hoesen neemt afscheid: 'Helaas zit er niets anders op dan te stoppen als voetballer'

door Jesse ter Haar 10

Bron FC Emmen

Hoesen neemt afscheid: 'Helaas zit er niets anders op dan te stoppen als voetballer'

door Jesse ter Haar 10

Bron FC Emmen

Laatst geüpdatet

Danny Hoesen heeft per direct een punt achter zijn loopbaan gezet, zo maakt FC Emmen bekend via de eigen website. Recent was hij nog in dienst bij FC Emmen en probeerde beide partijen om de oud-Ajacied wedstrijdfit te krijgen, maar een heupblessure maakte dat uiteindelijk onmogelijk.

Zodoende hebben club en speler het contract voortijdig en in onderling overleg ontbonden. De spits was pas sinds februari in dienst bij de club uit Emmen. De situatie van Hoesen was op dat moment bekend, maar beide partijen hadden vertrouwen in een goede uitkomst. 'Helaas voor beide partijen is het niet gelukt om wedstrijdfit te worden en is zelfs gebleken dat Danny een dusdanige heupblessure heeft dat hij heeft moeten besluiten een definitief punt achter zijn carrière te zetten', zo valt te lezen.

Hoesen aan het woord

Verder vertelt ook Hoesen zelf over de keuze om te vertrekken bij FC Emmen en zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. 'Ik ben naar FC Emmen gekomen om de club dit seizoen te helpen in de strijd om handhaving. Na mijn tijd in Amerika wilde ik terugkeren in Nederland en nog jaren voetballen.'

'Dat ik nu moet stoppen met voetbal komt voor mij persoonlijk dan ook heel hard aan', vervolgt de spits die namens Ajax nog tegen FC Barcelona tot scoren kwam. 'Mijn lichaam zegt "stop" maar mijn hart wil door. Helaas zit er niets anders op dan te stoppen als voetballer. Ik wil FC Emmen bedanken voor het vertrouwen en hoop dat ze in de Eredivisie mogen blijven!'

Denk jij dat Ajax wint op bezoek bij PSV?

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.