Heracles Almelo strikt assistent van Guardiola als opvolger van Wormuth

door Jesse ter Haar 3

Bron Heracles Almelo

Heracles Almelo strikt assistent van Guardiola als opvolger van Wormuth

door Jesse ter Haar 3

Bron Heracles Almelo

Laatst geüpdatet

Heracles Almelo is in de zoektocht naar een opvolger van Frank Wormuth uitgekomen bij Carlos Vicens, zo meldt de club via de eigen website. Het is een nog relatief onbekende naam in de trainerswereld, maar hij doet momenteel al ervaring op op het hoogste niveau. Hij is namelijk de assistent-trainer van Pep Guardiola bij Manchester City.

Wormuth is sinds de zomer van 2018 in dienst bij Heracles Almelo. De club behaalde gemiddeld 1,30 punten per wedstrijd onder zijn leiding, maar aan het einde van het seizoen komt er een einde aan zijn termijn. Hij vertrekt naar FC Groningen, waar Danny Buijs aan het einde van het seizoen juist weer stopt. De volgende bestemming van laatstgenoemd werd nog niet bekendgemaakt.

Vicens is een Spaanse trainer, die al sinds 2017 bij Manchester City rondloopt. Hij begon er als assistent-trainer in de jeugd, waarna hij even later op eigen benen stond bij de talenten. Vervolgens maakte hij de stap naar het eerste elftal, waar Pep Guardiola de oefenmeester van dienst is. De klus van Vicens bij Heracles Almelo is zijn eerste baan als hoofdtrainer op het hoogste niveau.

Heracles Almelo en Vicens vormen een match

Tim Gilissen, technisch directeur van Heracles Almelo, reageert op de aanstelling: 'We zijn blij dat we Carlos kunnen presenteren als nieuwe hoofdtrainer. Met Carlos halen we een trainer binnen die staat voor aanvallend en verzorgd voetbal vanuit een duidelijke organisatie. In de vele gesprekken hebben we Carlos leren kennen als een bevlogen en ambitieuze trainer.'

'We hebben zijn ideeën over speelwijze, teamontwikkeling, intensiteit en het ontwikkelen van individuele spelers getoetst aan onze visie en dit sluit goed op elkaar aan', legt de beleidsbepaler uit. 'Uiteindelijk denken wij met Carlos een hoofdtrainer te hebben die goed bij onze club past en dezelfde ambities nastreeft: aantrekkelijk voetbal spelen, spelers ontwikkelen en strijden voor de plekken zes tot tien in de Eredivisie.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.