Henk de Jong stopt wegens gezondheidsredenen per direct als trainer van SC Cambuur

door Cristian de Jong 30

Bron SC Cambuur

Henk de Jong stopt wegens gezondheidsredenen per direct als trainer van SC Cambuur

door Cristian de Jong 30

Bron SC Cambuur

Laatst geüpdatet

Henk de Jong is per direct gestopt als trainer van SC Cambuur, zo meldt de club via hun officiële website. Vorig seizoen werd er een cyste in het hoofd van De Jong ontdekt. Hierdoor was hij al een tijdje absent bij de Friezen. Na teruggekeerd te zijn moet de oefenmeester toch stoppen om zich volledig te focussen op zijn herstel.

'Voor veel mensen zal dit nieuws misschien als een verrassing komen, maar het is een besluit waar je natuurlijk lang en goed over nadenkt', vertelt De Jong. 'Uiteindelijk is gezondheid het allerbelangrijkste en wat ik misschien nog wel belangrijker vind is mijn verplichting richting de club, staf, spelers en supporters.'

De Jong was tussen 2014 en 2016 al hoofdtrainer in Friesland. Na uitstapjes bij FC Groningen en De Graafschap keerde De Jong in 2019 weer terug bij Cambuur. De Jong behaalde met Cambuur de hoogste eindklassering in de Eredivisie in de clubgeschiedenis. Ook werd De Jong drie keer kampioen in de Keuken Kampioen Divisie met Cambuur. Een mooie erelijst dus.

Voorlopig zullen Pascal Bosschaart en Martijn Barto de rol van De Jong overnemen. In de tussentijd gaat Cambuur op zoek naar de juiste opvolger voor de 58-jarige oefenmeester.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.