Eredivisie neemt vanaf 2025 definitief afscheid van kunstgras

door Cristian de Jong 33

Bron Algemeen Dagblad

Eredivisie neemt vanaf 2025 definitief afscheid van kunstgras

door Cristian de Jong 33

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Het kunstgras verdwijnt vanaf 2025 volledig uit de Eredivisie, zo meldt het Algemeen Dagblad. Vanaf het seizoen 2025/26 zijn alle clubs verplicht om op natuurgras te spelen. Alleen SC Cambuur, FC Emmen, FC Volendam en Excelsior spelen momenteel nog op kunstgras, maar dat zal in de toekomst dus veranderen. Er volgt op 1 december nog een officieel uitsluitsel.

Met dit besluit wordt de kans groter geacht dat de Nederland zich bij de top 6 van Europa zal voegen. Dit heeft veel voordelen. Zo kunnen er dan meer internationale tickets worden verdeelt. Voor Cambuur en FC Volendam zal het geen probleem zijn om op korte termijn over te stappen op natuurgras. FC Emmen heeft al eerder uitgesproken dat het tegen 2025 ook de overstap wil maken op natuurgras.

Excelsior zal ook moeten overstappen. Daar zullen veel clubs blij mee zijn. Het veld zou volgens de officiële richtlijnen te klein zijn. Toch zullen de Kralingers voor het seizoen 2025/26 moeten overstappen. Vanaf dat seizoen zal er geen enkele ploeg meer zijn die op kunstgras speelt. Er komt dus een einde aan het kunstgras-tijdperk in de Eredivisie.

Heracles Almelo moet mogelijk ook overstappen

In 2003 was Heracles Almelo de eerste ploeg in de Eredivisie die overstapte naar kunstgras. Tegenwoordig komt Heracles uit in de Keuken Kampioen Divisie en dus mocht het niet meedoen aan de stemming. Mocht Heracles promoveren, dan zal het verplicht moeten overstappen op natuurgras.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.