Hauge: 'Wordt waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen van de afgelopen jaren'

door Jari Perridon 20

Bron Bodø/Glimt

Hauge: 'Wordt waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen van de afgelopen jaren'

door Jari Perridon 20

Bron Bodø/Glimt

Laatst geüpdatet

Jens Petter Hauge en Aasmund Bjørkan zien de wedstrijd van aankomende donderdag tegen Ajax als een grote uitdaging, zo vertellen ze in gesprek met de clubkanalen van Bodø/Glimt. Bodø/Glimt speelde zijn laatste officiële wedstrijd op 14 december van het afgelopen jaar. Met de wedstrijd van aankomende donderdag staat het eerste officiële duel van dit jaar op het programma.

Na een aantal weken voorbereiding en oefenwedstrijden lijkt Bodø/Glimt klaar voor de wedstrijd in de Johan Cruijff ArenA. Op het moment is de club nog in Marbella om het trainingskamp af te sluiten, dinsdag stapt men op het vliegtuig richting Amsterdam. Hauge, die deze winter na iets meer dan drie jaar terugkeerde op het oude nest, is van mening dat de ploeg goed is voorbereid op de wedstrijd tegen Ajax. 'Ik ben hier pas iets meer dan een week, maar ik heb gemerkt dat de spelers en staf een ​​goede motivatie hebben. We geloven dat we daarheen kunnen reizen en een goede prestatie en een goed resultaat kunnen meenemen.'

Bjørkan, onderdeel van de staf, was een tijdje terug in Nederland om naar Ajax te kijken. Hij is onder de indruk van het team, het stadion en de sfeer in de ArenA. 'Voor mij is het stadion in Amsterdam een ​​van de mooiste van Europa, met een fantastische omgeving. Het is bovendien een heel leuk team dat leuke en getalenteerde spelers ontwikkelt. Het zal waarschijnlijk een fantastische setting zijn rond de wedstrijd', zegt Bjørkan.

Bodø ziet kansen 

De analist van Bodø/Glimt geeft ook aan dat er een goede prestatie geleverd moet worden om met een resultaat uit Amsterdam te vertrekken. 'In al deze wedstrijden moet je behoorlijk goed zijn om een ​​resultaat te behalen. We moeten een hele goede versie van onszelf zijn en hun kracht in bedwang houden, maar we weten dat dit een team is dat zowel ruimte als kansen biedt.' Ook Hauge geeft aan dat het team de afgelopen dagen veel naar Ajax heeft gekeken. 'We zijn wat dieper ingegaan op hoe ze spelen en zichzelf verdedigen. Het is een goed team met de bal, dat veel scoort en veel kansen creëert. Het is duidelijk dat we goed moeten drukken en verdedigend goed moeten staan. Het wordt waarschijnlijk een van de grootste uitdagingen die we de afgelopen jaren hebben gehad', sluit de aanvaller af.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.