Haller over de gemiste Bundesliga-titel: 'Pijnlijker dan diagnose kanker'

door Roemer Smid 33

Bron De Telegraaf

Haller over de gemiste Bundesliga-titel: 'Pijnlijker dan diagnose kanker'

door Roemer Smid 33

Bron De Telegraaf

Laatst geüpdatet

Sébastien Haller stelt dat het mislopen van de Bundesliga-titel meer pijn deed dan de diagnose teelbalkanker, zo vertelt hij aan BILD. De oud-voetballer van onder meer Ajax en FC Utrecht is bezig aan zijn tweede seizoen bij Borussia Dortmund waar hij vorig jaar op de laatste speeldag zijn titeldroom in duigen zag vallen.

Haller maakte na twee landstitels bij Ajax de overstap naar Borussia Dortmund voor een bedrag van 35 miljoen euro. De spits werd in de zomer van 2022 gediagnostiseerd met teelbalkanker, waardoor hij na zijn revalidatie pas in januari kon debuteren bij de Duitse grootmacht.

De Frans-Ivoriaanse spits speelde een sterke tweede seizoenshelft. Hij scoorde namelijk negen keer in negentien wedstrijden. Dortmund had de titel in eigen hand, maar verzuimde die te verzilveren. Op de laatste speeldag werd het 2-2 tegen Mainz. Haller miste een penalty en Bayern München werd weer kampioen. 'Het is echt zo. De gemiste titel doet me meer pijn dan de diagnose kanker destijds.'

'Gemiste kansen vreten aan je. Je denkt na over wat je beter had kunnen doen. Maar ik heb ook geleerd, vooral tijdens mijn ziekte, om negatieve dingen niet zo op me af te laten komen', aldus Haller.

Periode bij Ajax

Haller werd bij Ajax twee keer landskampioen en won hij de beker. Hij werd in het seizoen 2021/22 topscoorder van de Eredivisie en scoorde daarnaast elf keer in de Champions League. In totaal kwam de Ivoriaanse spits tot 47 goals in 66 wedstrijden voor Ajax.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.