Geëmotioneerde Haller: 'We hebben zo vaak van dit moment gedroomd'

door Jari Perridon 22

Bron Voetbal International

Geëmotioneerde Haller: 'We hebben zo vaak van dit moment gedroomd'

door Jari Perridon 22

Bron Voetbal International

Sébastien Haller hield het niet meer droog na zijn heldenrol in de finale van de Afrika Cup tegen Nigeria. In een interview met ex-voetballer Basile Boli namen de emoties de overhand bij de oud-Ajacied die een lastige periode achter de rug heeft.

Tien minuten voor tijd schoot Haller gastland Ivoorkust langs Nigeria, en daarmee naar de derde Afrika Cup-titel in de geschiedenis. In de halve finale was de spits ook al matchwinner in het duel met DR Congo. Na afloop van de finale werd de Ivoriaan geïnterviewd door Boli.

'We hebben zo vaak van dit moment gedroomd. We hoopten allemaal dat de droom realiteit zou worden. Dit land verdient dit feest ook en ik hoop dat iedereen hiervan gaat genieten. We hebben er tot op het laatste moment in geloofd dat we dit toernooi konden winnen', vertelt de Ivoriaan geëmotioneerd, geciteerd door Voetbal International. De held van Ivoorkust voelde zijn krachten gedurende de finale langzaamaan wegvloeien. 'Mijn teamgenoten hebben mij ertoe aangezet om zo lang mogelijk op het veld te blijven en ik scoorde weer dankzij hen', aldus Haller, waarna de emoties de overhand nemen. Boli sloeg een arm de geëmotioneerde Haller heen.

Haller begon de Afrika Cup vanaf de zijlijn met een blessure, maar was dus belangrijk in de halve finale en de finale. Negentien maanden geleden werd er nog teelbalkanker geconstateerd bij de voormalig Ajax-speler. Na een behandeling en langdurige revalidatie keerde de Ivoriaan een jaar geleden terug op het veld, en nu ruim een jaar later schiet hij zijn land naar de Afrika Cup-titel.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.