‘Grote kans dat vijf wissels per wedstrijd toegestaan blijven’

door Thijs Zwagerman 48

Bron The Times

‘Grote kans dat vijf wissels per wedstrijd toegestaan blijven’

door Thijs Zwagerman 48

Bron The Times

Laatst geüpdatet

Ajax-trainer Erik ten Hag zal hoogstwaarschijnlijk ook volgend seizoen vijf keer per wedstrijd mogen wisselen. Volgens The Times is er bij de spelregelcommissie IFAB een voorstel gedaan om de vijf wissels per wedstrijd permanent te maken.

Jarenlang mocht er tijdens voetbalwedstrijden drie keer gewisseld worden, maar na de maandenlange competitiestop vanwege de uitbraak van het coronavirus in 2020 besloot de IFAB om vijf wissels per wedstrijd toe te staan. Zodoende zou de fitheid van spelers die lange tijd niet hadden gespeeld beter gereguleerd kunnen worden.

Het vijf keer per wedstrijd kunnen wisselen is veel clubs en competities goed bevallen. Zo goed, dat bronnen aan The Times hebben laten weten dat het grootste gedeelte van de voetballerij er bij de IFAB op aandringt om de vijf wisselmogelijkheden per wedstrijd permanent toe te staan. ‘Het voorstel om vijf wissels permanent te maken geniet veel steun. De kans is groot dat er in maart definitief een klap op wordt gegeven tijdens de algemene vergadering van de IFAB’, vertelt een anonieme bron aan The Times.

Verzoek om internationaal een lijn te trekken

Het staat nationale bonden en competities overigens vrij om zelf te bepalen hoe vaak er gewisseld mag worden. In de Eredivisie, de Europese toernooien en de meeste andere competities in Europa mag er dit seizoen nog steeds vijf keer per wedstrijd gewisseld, maar in de Premier League mag bijvoorbeeld slechts driemaal per wedstrijd worden gewisseld. Naar verluidt hebben de clubs en bonden bij de IFAB wel aangedrongen om hierin één lijn te trekken.

Ontvang een welkomstkrediet tot wel €100,- als je een account opent bij Bet365!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties