Gereanimeerde PSV-supporter: 'Ik wil de arts van Ajax echt bedanken'

door Bart Veenstra 51

Bron Omroep Brabant

Gereanimeerde PSV-supporter: 'Ik wil de arts van Ajax echt bedanken'

door Bart Veenstra 51

Bron Omroep Brabant

Laatst geüpdatet

Jason Sol, de 45-jarige PSV-supporter die zondag tijdens PSV-Ajax (5-2) een epileptische aanval kreeg en op de tribune van het Philips Stadion werd gereanimeerd, is de clubarts van Ajax dankbaar. Dat laat hij weten in een interview met Omroep Brabant.

Na ongeveer een halfuur spelen werd het duel tussen PSV en Ajax stilgelegd vanwege een akelig moment op de tribunes. Een supporter van PSV moest gereanimeerd worden, waarbij de clubartsen van PSV en Ajax te hulp schoten. 'Ik wil de arts van Ajax echt bedanken', zegt de supporter van de Eindhovense club tegen Omroep Brabant. Uiteindelijk werd hij onder luid applaus van het publiek naar een ambulance gedragen. 'Toen ik de epileptische aanval kreeg stond het 1-1. Dat is wel balen, ik heb een hele spannende wedstrijd gemist', zegt hij met een knipoog.

De supporter van PSV heeft epilepsie en heeft zodoende vaker een aanval. 'Normaal word ik dan niet gereanimeerd. Dat is nu wel gebeurd', zegt hij. Hoe dat kon gebeuren, weet hij nog niet. 'Medici konden mij daar nog niets over vertellen.'

Supporter PSV weer thuis

Het goede nieuws is dat Jason inmiddels weer thuis is en dat het naar omstandigheden goed gaat. Dit mede dankzij het snelle schakelen van medici, waaronder de clubarts van Ajax. 'Het is erg fijn en bijzonder dat medici van zo’n tegenstander mij meteen helpen. Ik weet niet via welke kanalen ik daarvoor terecht moet om de medici van beide clubs te bedanken. Ik heb zelf geen sociale media om dat te doen, maar het is erg fijn en bijzonder. Zeker dat medici van zo’n tegenstander mij meteen helpen. Dus bij dezen erg bedankt.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.