Galtier prijst matchwinner Kluivert: 'Hij is zorgeloos en dat hebben we nodig'

door Jesse ter Haar 7

Bron Voetbal International

Galtier prijst matchwinner Kluivert: 'Hij is zorgeloos en dat hebben we nodig'

door Jesse ter Haar 7

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

Justin Kluivert heeft woensdagavond een goede indruk achtergelaten bij OGC Nice-trainer Christophe Galtier. De oud-Ajacied heeft het mede door blessureleed niet makkelijk gehad dit seizoen, maar tijdens de thuiswedstrijd tegen RC Lens kroonde hij zich tot matchwinner.

Op aangeven van Pablo Rosario zorgde Kluivert voor de winnende 2-1 tijdens het duel. Het is pas zijn tweede competitietreffer van het seizoen, maar dat is ook niet zo vreemd. 'Hij is zo'n acht weken eruit geweest. Dat is nadelig bij het zoeken naar de connectie met je medespelers en je aanvalspartners', citeert Voetbal International een realistische Galtier.

De oefenmeester ziet kwaliteiten bij Kluivert die Nice gedurende de rest van het seizoen nog goed kan gebruiken. 'Hij is zorgeloos en die zorgeloosheid hebben we nodig. Hij is speels en werkt goed voor het team. Hij was beslissend, maar zorgt ook voor dreiging met zijn dribbels. Hij heeft dat instinct. Ik hoop dat zijn tweede seizoenshelft zeer productief zal zijn.'

Sinds enkele weken komt Kluivert weer aan spelen toe in Frankrijk. In de maanden september en oktober had hij te maken met een hamstringblessure, na aan het begin van het seizoen ook al last te hebben gehad van zijn dijbeen. Sinds eind november speelt hij echter weer en de basisplaats tegen RC Lens betekende zijn vijfde op rij.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties