Frenkie de Jong: 'Over Barcelona denk ik nog steeds hetzelfde'

door Melle Goekoop 19

Bron NOS

Frenkie de Jong: 'Over Barcelona denk ik nog steeds hetzelfde'

door Melle Goekoop 19

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Frenkie de Jong is het niet eens met de kritiek die hij momenteel te verduren krijgt voor zijn spel bij FC Barcelona. De club bevindt zich momenteel in een sportief en financieel dal en dat levert kritiek op, die De Jong niet ontloopt. 'Het is tegenwoordig of heel goed of het is heel slecht', vertelt de middenvelder in gesprek met de NOS.

De malaise waarin de Catalaanse club zich bevindt, doet de Jong pijn, maar hij blijft dezelfde gevoelens koesteren voor FC Barcelona. 'Ik heb me soms wel verbaasd, maar over Barcelona denk ik nog steeds hetzelfde. Het is op dit moment niet de beste, maar nog wel de mooiste club van de wereld', begint de Jong.

FC Barcelona lijkt dit seizoen niet mee te spelen voor de prijzen. In de Champions League werd de club uitgeschakeld in de groepsfase, tien dagen gelden viel ook het doek in de beker toen er werd verloren van Athletic Club (2-3) en in de competitie heeft het een straatlengte achterstand op koploper Real Madrid. Voor De Jong is het seizoen nu al mislukt.

Omgang met kritiek

Tegen Athletic begon de middenvelder op de bank, maar hij kreeg alsnog veel kritiek op de minuten die hij wel maakte. 'Ik houd van voetbal, dus ik lees al die nieuwsberichten ook. Ik merk dat veel mensen elkaar napraten. Ik heb soms het gevoel dat ze de wedstrijden niet echt kijken. Of ze kijken het wel en nemen dan een mening over van de commentatoren of analisten. Als iedereen elkaar napraat dan ontstaat er een sfeer dat het heel slecht gaat', stelt De Jong.

De oud-Ajacied is echter wel zelfkritisch. 'Ik zak niet vaak door een ondergrens, maar ik heb dit seizoen ook niet vaak de top aangetikt. Als je gewoon vlak speelt, kan het gewoon prima zijn, maar voor mensen is het dan vaak gelijk slecht.'

Kracht van zijn spel

'Ik ben het best als ik veel aan de bal kom', gaat de Jong verder over hoe hij het best tot zijn recht komt. 'Gedurende de eerste opbouwfase, maar ook juist daarna. Er zijn wel periodes geweest dat ik meer moest wachten. Dat ik diegene was die de bal pas kreeg in de eindfase. Dan had ik weleens hele fases dat ik niet aan de bal kom. Ik denk niet dat daar mijn kracht ligt.'

Bij Ajax was De Jong de vaste controlerende middenvelder en kon hij het tempo van het spel bepalen, maar bij FC Barcelona moet hij Sergio Busquets voor zich dulden op die positie. Of hij Ajax dan weleens mist? 'Natuurlijk heb ik bij Ajax een hartstikke leuke tijd gehad, echt geweldig. Ik mis het in de zin van 'het was een mooie tijd'. Maar het is niet zo dat ik nu terug zou willen naar Ajax. Zeker niet.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.