Fraser vanaf komend seizoen hoofdtrainer FC Utrecht; rol als assistent-trainer Oranje ten einde

door Jesse ter Haar 16

Bron FC Utrecht, KNVB

Fraser vanaf komend seizoen hoofdtrainer FC Utrecht; rol als assistent-trainer Oranje ten einde

door Jesse ter Haar 16

Bron FC Utrecht, KNVB

Laatst geüpdatet

Henk Fraser is met ingang van komend seizoen de hoofdtrainer van FC Utrecht, zo brengt de club naar buiten via de eigen website. De huidig oefenmeester van Sparta Rotterdam kondigde zijn vertrek aldaar al aan en nu is ook zijn nieuwe bestemming bekend.

Het nieuws is niet alleen van invloed op FC Utrecht en Fraser zelf, ook voor het Nederlands elftal heeft het gevolgen. Hij is immers assistent-trainer onder bondscoach Louis van Gaal en aan die rol komt een einde. Hij gaat het hoofdtrainerschap van FC Utrecht niet combineren met zijn rol bij de KNVB en is er zodoende niet bij tijdens het WK in Qatar.

Fraser was sinds de zomer van 2021 actief in de technische staf van Oranje. Zodoende reageert de Nederlandse voetbalbond via Twitter ook op het vertrek. Men bedankt de trainer en wenst hem succes en komt ook met nieuws. De bond gaat zich in de komende tijd beraden over de invulling van de vrijgekomen positie naast Van Gaal.

Ondanks zijn vertrek bij Oranje heeft Fraser veel zin in zijn nieuwe klus. 'Hoofdtrainer van FC Utrecht is voor mij een unieke kans, waar ik vol voor wil gaan', zo spreekt de coach, die als speler een verleden kent in de Domstad. 'Eén van mijn dromen was om als hoofdtrainer aan de slag te gaan bij FC Utrecht. Dat die droom nu in vervulling gaat, vervult me met blijdschap.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.