'FK Bodø/Glimt verkoopt spits Moumbagna voor recordbedrag aan Olympique Marseille'

door Brent Tomassen 18

Bron Voetbal International

'FK Bodø/Glimt verkoopt spits Moumbagna voor recordbedrag aan Olympique Marseille'

door Brent Tomassen 18

Bron Voetbal International

Laatst geüpdatet

FK Bodø/Glimt, de tegenstander van Ajax in de tussenronde van de Conference League, moet het tegen de Amsterdamse club doen zonder spits Faris Moumbagna, zo meldt Voetbal International. De aanvaller is voor een bedrag van acht miljoen euro verkocht aan Olympique Marseille, een record voor de Noorse kampioen.

Moumbagna scoorde het afgelopen seizoen vijftien doelpunten in de Noorse competitie en was deze jaargang ook al zesmaal trefzeker in Europese wedstrijden. Daarmee speelde de 23-jarige Kameroens international zich in de kijker van Olympique Marseille, dat in de groepsfase van de Europa League nog de tegenstander was van Ajax. In Amsterdam eindigde het duel tussen beide clubs in 3-3. In Marseille won de thuisploeg met 4-3.

Noorse competitie ligt stil

In Noorwegen wordt op dit moment niet gevoetbald. De Eliteserien, zoals de Noorse competitie heet, loopt van april tot december. Zodoende speelt FK Bodø/Glimt in aanloop naar het tweeluik met Ajax geen officiële wedstrijd meer. De Amsterdammers hebben tot aan de heenwedstrijd tegen de Noren nog duels met RKC Waalwijk, Heracles Almelo, PSV en sc Heerenveen op het programma staan.

Op 15 februari staat het eerste duel tussen de Nederlandse recordkampioen en de titelhouder van Noorwegen op de planning. De eerste ontmoeting vindt plaats in Amsterdam. Een week later, op 22 februari, wordt de return in het Noorse Bodø gespeeld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.