Fischer wil eerlijk zijn: 'We hebben wel geluk gehad tegen Ajax'

door Bart Veenstra 43

Bron Algemeen Dagblad

Fischer wil eerlijk zijn: 'We hebben wel geluk gehad tegen Ajax'

door Bart Veenstra 43

Bron Algemeen Dagblad

Laatst geüpdatet

Union Berlin-trainer Urs Fischer is een gelukkig man na de 3-1 zege van zijn elftal op Ajax. Na het 0-0 gelijkspel in Amsterdam betekende de 3-1 overwinning voor Union Berlin dat zij de volgende ronde van de Europa League hebben bereikt. Vrijdagmiddag hoort de club wie zij treffen in de achtste finales van het Europese toernooi.

'De waanzin gaat verder', citeert het Algemeen Dagblad de trainer van de Duitse club. 'Ik zal eerlijk zijn. Ik kan het nog steeds niet geloven', aldus Fischer, die klaarblijkelijk niet had verwacht dat hij met Union Berlin zo ver kon geraken in de Europa League.

Fischer vindt dat Union Berlin geluk heeft gehad tegen Ajax

In 2019 promoveerde Union Berlin naar de Bundesliga en in de afgelopen seizoenen maakte de club uit Berlijn stappen. Op dit moment staat het gelijk in punten met mede-koplopers Bayern München en Borussia Dortmund. Met de uitschakeling van Ajax kon Union Berlin het grootste succes uit de Europese geschiedenis vieren. 'Ik moet wel eerlijk zijn. We hebben net wel geluk gehad tegen Ajax', zegt Fischer.

'We scoorden op het juiste moment, al waren de 1-0 en 2-0 best gelukkig', gaat de trainer van Union Berlin verder. 'En na die 2-1 van Kudus maken we meteen 3-1. Maar we moeten ook eerlijk zijn. Ajax bracht ons met veel snelle positiewisselingen echt in de problemen. En gelukkig maakte Kudus niet de 3-2. Wat dan was het heel moeilijk voor ons geworden. Maar goed, wij gaan verder. We kunnen alleen nog maar goede tegenstanders loten.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.