'Esbjerg FB hoopt dat Van der Vaart assistent blijft na degradatie'

door Bas Velzel 21

Bron VI

'Esbjerg FB hoopt dat Van der Vaart assistent blijft na degradatie'

door Bas Velzel 21

Bron VI

Laatst geüpdatet

Rafael van der Vaart moet aankomend seizoen 'gewoon' de assistent-trainer worden bij Esbjerg FB. De oud-Ajacied wist als interim-trainer de degradatie naar het derde niveau van Denemarken niet te ontlopen, toch staat hij er intern goed op bij Esbjerg.

Dat schrijft Voetbal International. Van der Vaart stapte in augustus vorig jaar in bij zijn oude club als rechterhand van Peter Hyballa, maar zag hem snel vertrekken. De oud-Ajacied bleef daarna wel als assistent-trainer verbonden aan de club. In maart werd Van der Vaart benoemd tot interim-trainer van de Deense club. Hij moest er voor zorgen dat Esbjerg niet degradeerde naar het derde niveau van Denemarken, maar wist zich niet te handhaven aan het einde van het seizoen.

Van der Vaart in gelukkig huwelijk

Om zo snel mogelijk terug te keren naar het tweede niveau, wordt naar alle waarschijnlijkheid Lars Vind ingevlogen. De clubicoon bekleedde in het verleden al diverse rollen bij Esbjerg en was recent actief als hoofd van de jeugdopleidingen.

Alles wijst erop dat Vind maandag de eerste training van het nieuwe seizoen gaat leiden. Grote kans dat de Deen maandag wordt vergezeld door Van der Vaart aan zijn zijde. De clubleiding gaat er namelijk vanuit dat de oud-Ajacied terugkeert in zijn rol als assistent-trainer. Volgens Esbjerg is er ondanks de degradatie nog altijd sprake van een gelukkig huwelijk tussen de club en Van der Vaart.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties