Eriksen scoort drie jaar na hartstilstand op EK: 'Deze keer ander verhaal voor mij'

door Bart Veenstra 26

Bron Voetbal Primeur, DR

Eriksen scoort drie jaar na hartstilstand op EK: 'Deze keer ander verhaal voor mij'

door Bart Veenstra 26

Bron Voetbal Primeur, DR

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen kijkt met dubbele gevoelens terug op de eerste EK-wedstrijd van Denemarken. Het duel met Slovenië eindigde in een teleurstellend 1-1 gelijkspel, maar Eriksen zelf wist drie jaar nadat hij in elkaar zakte vanwege een hartstilstand te scoren op het EK.

Voor Eriksen was het maken van een doelpunt voor Denemarken op het EK enorm bijzonder gezien het drama van drie jaar geleden. 'Ik denk dat het deze keer een ander verhaal is tijdens het EK voor mij. Gelukkig heb ik na het incident van vorig EK veel wedstrijden gespeeld. Natuurlijk wilde ik hier scoren, ik dacht alleen maar aan deze wedstrijd. Het had een nog mooier verhaal geweest als we hadden gewonnen, dit was een wake-up call', wordt de Deen geciteerd door VoetbalPrimeur.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Eriksen baalt van gelijkspel

Tegenover de Deense publieke omroep DR sprak Eriksen zijn teleurstelling uit over het gelijkspel tegen Slovenië. 'Dit is een ellendig gevoel. Het is altijd vervelend wanneer je op voorsprong komt en denkt dat het in de tas zit, en dan toch punten verliest. Maar we hebben nu een punt en het toernooi is begonnen, hier moeten we mee verder.'

Denemarken kende een prima eerste helft en kwam dan ook op voorsprong. Na rust ging het een stuk minder. 'Ik denk dat we een beetje energie verloren, terwijl zij juist fitter leken te worden en nóg opportunistischer gingen spelen dan voor rust. Wij waren in de tweede helft niet meer gevaarlijk. We hadden meer gewild, maar soms is het niet anders. Er zit niks anders op dan gewoon weer op onze paarden te springen en verder te gaan', geeft Eriksen het met een Deens gezegde aan.

Makkelijker wordt het niet voor Denemarken tijdens de rest van de groepsfase op het EK. Aankomende donderdag wacht namelijk de tweede groepswedstrijd met Engeland als tegenstander. Daarna is Servië de derde tegenstander in de groep. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de volgende ronde, terwijl ook de vier beste nummers 3 (van zes groepen) zich plaatsen voor de achtste finales.

Zet nu in op de EK wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Wil jij aanspraak maken op een EK-welkomstbonus tot wel 100 euro? Schrijf je nu in! Alleen voor nieuwe spelers. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.