Eriksen mag dit seizoen niet spelen in Italië; kans op winterse transfer aanwezig

door Bart Veenstra 108

Bron Inter

Eriksen mag dit seizoen niet spelen in Italië; kans op winterse transfer aanwezig

door Bart Veenstra 108

Bron Inter

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen mag als gevolg van zijn hartstilstand op het afgelopen EK en het nu dragen van een defibrillator dit seizoen niet (meer) in actie komen in Italië. Dat meldt zijn club Internazionale in een verklaring, zo valt onder meer te lezen bij NU.nl.

De oud-middenvelder van Ajax kreeg tijdens het EK-duel van Denemarken met Finland een hartstilstand. Op het veld werd Eriksen direct behandeld en inmiddels leeft de Deen met een defibrillator. Zo'n apparaat voorkomt fatale hartstilstanden door - mocht het nodig zijn - een schok af te geven. Op die manier wordt het hartritme hersteld.

Inter wil meewerken aan winterse transfer

In de afgelopen zomer liet een bestuurslid van de Italiaanse voetbalbond al weten dat het in Italië verboden is om te spelen met een defibrillator. Ook Internazionale maakt nu melding van het feit dat Eriksen in ieder geval dit seizoen niet meer mag spelen in de Serie A. Daarnaast zou Internazionale in de winterstop mee willen werken aan een vertrek van Eriksen.

Eriksen speelde tussen 2008 en 2013 voor Ajax. Daarna vertrok hij naar het Engelse Tottenham Hotspur. Bij de club uit Londen kende hij persoonlijk een mooie periode, al won hij er tussen 2013 en 2020 geen prijzen. In de winterse transferperiode van 2020 vertrok Eriksen naar Internazionale.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties