‘Eriksen begint voorzichtig met trainen, Ajax mogelijke bestemming’

door Thijs Zwagerman 57

Bron La Gazzetta dello Sport, BT

‘Eriksen begint voorzichtig met trainen, Ajax mogelijke bestemming’

door Thijs Zwagerman 57

Bron La Gazzetta dello Sport, BT

Laatst geüpdatet

Christian Eriksen gaat op korte termijn de training hervatten. De Deense middenvelder is herstellende van de hartstilstand waardoor hij deze zomer op het EK werd getroffen en mag voorzichtig weer gaan beginnen met trainen.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldt dat Eriksen dat niet in Italië zal gaan doen. De rechtspoot staat onder contract bij Inter, maar mag vanwege de defibrillator die er bij hem is geplaatst niet deelnemen aan professionele sportactiviteiten in Italië. Dit is in dat land namelijk verboden, waardoor Eriksen naar verluidt in zijn vaderland Denemarken gaat beginnen met trainen. Het zal daarbij gaan om lichte lichamelijke inspanningen.

Het Deense BT meldt dat het, ondanks het feit dat Eriksen binnenkort dus weer gaat beginnen met trainen, nog geen uitgemaakte zaak is dat de creatieveling zijn loopbaan voortzet. BT schrijft dat Eriksen namelijk nog niet heeft besloten of hij nog door wil gaan met voetbal. Als dat wel het geval is, zal de Deen vanwege de regelgeving omtrent zijn defibrillator moeten vertrekken bij Inter. Volgens La Gazzetta dello Sport komt in dat geval Ajax in beeld als mogelijke nieuwe club. Ook een transfer naar een Deense club behoort volgens het Italiaanse medium tot de mogelijkheden.

Er is een nieuwe voorraad van het Bob Marley-Ajax-shirt beschikbaar in de Ajaxshop! Pre-order het derde shirt van Ajax hier!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties