Eriksen maandenlang aan de kant met enkelblessure

door Bart Veenstra 9

Bron Manchester United

Eriksen maandenlang aan de kant met enkelblessure

door Bart Veenstra 9

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft dinsdagmiddag bevestigd dat het oud-Ajacied Christian Eriksen maandenlang kwijt is. De Deense middenvelder liep in het FA Cup-duel met Reading een enkelblessure op en de Engelse topclub geeft aan dat Eriksen eind april of begin mei pas wordt terugverwacht.

Tijdens het duel met Reading liep Eriksen zijn enkelblessure op na een tackle van Andy Carroll. De spits kreeg daarvoor geen kaart, al kreeg hij later in het duel wel zijn tweede gele kaart, waardoor hij alsnog het veld moest verlaten.

Manchester United laat de enkel van Eriksen nog verder onderzoeken, maar de eerste resultaten van de onderzoeken hebben slecht nieuws gebracht. Eriksen zal vermoedelijk pas eind april of begin mei weer in actie kunnen komen voor het elftal van trainer Erik ten Hag.

Eriksen belangrijke speler in elftal Ten Hag

Eriksen is basisspeler bij Manchester United en geldt op het middenveld als een belangrijke kracht. Met Casemiro als controleur en Bruno Fernandes als meest aanvallende middenvelder geldt Eriksen vooral als de verbindingsspeler. Manchester United hoopt vooral dat Eriksen in de slotfase van het seizoen nog van betekenis kan zijn voor de club.

Ten Hag heeft inmiddels gereageerd op de blessure van Eriksen. De trainer vindt niet dat je beleid kan voeren op basis van zware blessures, zo citeert journalist Fabrizio Romano de manager van Manchester United. 'We hebben middenvelders, goede spelers, die het gat van Eriksen kunnen opvangen', doelt Ten Hag onder meer op spelers als Fred, Scott McTominay en het talent Kobbie Mainoo.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.