Eriksen maakt definitief de overstap naar Manchester United van Ten Hag

door Jesse ter Haar 81

Bron Manchester United

Eriksen maakt definitief de overstap naar Manchester United van Ten Hag

door Jesse ter Haar 81

Bron Manchester United

Laatst geüpdatet

Manchester United heeft Christian Eriksen aangetrokken, zo maakt de club bekend via de eigen website. De oud-Ajacied was transfervrij nadat zijn contract bij Brentford was afgelopen en in de tweede zomerse versterking van de club van Erik ten Hag. Het mondelinge akkoord tussen speler en club lag er al een tijdje.

De Engelse topclub was niet de enige optie die Eriksen had. Zijn vorige club Brentford wilde hem graag langer in dienst houden, maar daar slaagde de nummer dertien van de Premier League van vorig seizoen niet in. Nadat de middenvelder wegens zijn geplaatste ICD-kastje weg moest bij Internazionale, speelde Eriksen er zijn wedstrijden. Trainer Thomas Frank sprak uit hem graag te willen behouden, maar de Deen zoekt zijn heil in Manchester.

De voormalig speler van Ajax ondertekende een contract tot medio 2025 bij de club van Ten Hag. Manchester United speelde vrijdag zijn tweede oefenduel van de voorbereiding. De club won met 1-4 van Melbourne Victory. Zodoende stroomt Eriksen middenin de voorbereiding van de club in. Op dinsdag 19 juli volgt een oefenwedstrijd tegen Crystal Palace.

Eriksen over zijn transfer

Op de website van de club spreekt Eriksen zich uit over zijn binnenlandse transfer. Het stadion van de topclub is geen onbekende plek voor hem, maar nu gaat hij het op een andere manier beleven. 'Manchester United is een speciale club. Ik kan niet wachten om te beginnen. Ik heb het privilege gehad om al vaak op Old Trafford te spelen, maar om het in het rode shirt van United te gaan doen, zal een geweldig gevoel zijn', aldus de tweebenige spelmaker.

In Manchester komt Eriksen met Ten Hag te werken. De twee kennen een verleden bij Ajax, maar geen gezamenlijk verleden. Toch is de middenvelder maar al te goed op de hoogte van de prestaties van de oefenmeester. 'Ik heb het werk van Erik bij Ajax gezien en ken het niveau van detail en voorbereiding die hij en zijn staf er elke dag in steken. Het is duidelijk dat hij een fantastische coach is.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties