El Ghazi na gesprekken met clubleiding 1. FSV Mainz terug bij spelersselectie

door Jesse ter Haar 64

Bron 1. FSV Mainz

El Ghazi na gesprekken met clubleiding 1. FSV Mainz terug bij spelersselectie

door Jesse ter Haar 64

Bron 1. FSV Mainz

Laatst geüpdatet

Anwar El Ghazi is weer volwaardig selectiespeler van 1. FSV Mainz, zo brengt de club naar buiten via een statement op de eigen website. De oud-Ajacied werd uit de selectie gezet wegens een Instagram-post over het conflict tussen Israël en Palestina, maar krijgt een nieuwe kans van zijn werkgever.

'In verschillende gesprekken met het bestuur van de club heeft El Ghazi zich sindsdien gedistantieerd van het bericht (from the river to the sea, Palestine will be free, red.) op zijn Instagram-kanaal, dat hij zelf na slechts enkele minuten heeft verwijderd', zo wordt naar buiten gebracht door de club. 'Hij betreurt de publicatie van het artikel en ook de negatieve effecten ervan, met name voor de hele vereniging.'

'In deze context heeft El Ghazi zich ook duidelijk gedistantieerd van terroristische daden zoals die van Hamas, die twee weken geleden hebben geleid tot een hernieuwde escalatie van geweld in het Midden-Oosten', vervolgt men. 'Hij heeft zijn medeleven betuigd aan de slachtoffers van deze aanval, evenals aan alle slachtoffers van dit conflict. Hij heeft geloofwaardig duidelijk gemaakt dat hij het recht van Israël om te bestaan niet in twijfel trekt.'

Geschiedenis 1. FSV Mainz

De club laat verder weten aan El Ghazi te hebben laten weten dat er toewijding van hem wordt verwacht voor de waarden van de club. 1. FSV Mainz kent in de persoon van Eugen Salomon een Joodse medeoprichter. Omdat de aanvaller berouw heeft getoond jegens zijn bericht op social media, is de clubleiding tot het besluit gekomen om El Ghazi een nieuwe kans te geven. El Ghazi zal de training zodoende hervatten en weer deel mogen nemen aan wedstrijden.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.