'El Ghazi moet vrezen voor contractontbinding bij 1. FSV Mainz'

door Jesse ter Haar 81

Bron BBC

'El Ghazi moet vrezen voor contractontbinding bij 1. FSV Mainz'

door Jesse ter Haar 81

Bron BBC

Anwar El Ghazi moet vrezen voor de ontbinding van zijn contract bij 1. FSV Mainz, zo schrijft de BBC vrijdag. De mogelijke actie van de clubleiding van de Duitse club komt nog altijd voort uit een social media-post waarmee de oud-Ajacied zijn steun voor Palestina uitsprak in het conflict met Israël.

Tien dagen geleden werd de aanvaller al uit de selectie gezet door de Bundesliga-club. Het kwam voort uit de woorden die El Ghazi gebruikte op zijn kanaal. 'From the river to the sea, Palestine will be free', schreef hij. De uitspraak oogt onschuldig, maar wordt als antisemitisch beschouwd. Het zou immers staan voor het verdrijven van het Joodse volk.

Donderdag kwamen club en speler samen en werd El Ghazi gevraagd om zijn excuses aan te bieden voor de pro-Palestina-post. De reactie van de voormalig speler van Ajax was echter dat hij staat voor vrede en menselijkheid voor alle slachtoffers van het conflict. Op zijn Instagramkanaal reageerde hij als volgt: 'Ik veroordeel het doden van onschuldige burgers in Palestina en Israël en hoop op vrede in het Midden-Oosten. Mijn eerdere verklaringen zijn verkeerd geïnterpreteerd. Ik wil duidelijk maken dat ik voor vrede sta.'

1. FSV Mainz neemt geen genoegen

Daarmee is het nog niet gedaan voor de clubleiding van 1. FSV Mainz. El Ghazi zou donderdag immers te horen hebben gekregen dat zijn contract alsnog ontbonden zal gaan worden. Het Engelse kanaal heeft de Duitse club om een reactie gevraagd, maar 1. FSV Mainz besloot niet te reageren op het verhaal.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.