Ecuador ziet kansen tegen Nederland: 'Er zijn manieren om ze pijn te doen'

door Jesse ter Haar 2

Bron FEF

Ecuador ziet kansen tegen Nederland: 'Er zijn manieren om ze pijn te doen'

door Jesse ter Haar 2

Bron FEF

Laatst geüpdatet

Ecuador heeft vertrouwen in een goed resultaat tegen Nederland, zo blijkt uit monde van doelman Hernán Galíndez. De komende opponent van het Nederlands elftal won eerder zelf van Qatar en wil nu doorpakken.

Maandag ontmoetten Nederland en Senegal elkaar op het WK. Het werd een trage wedstrijd, maar Oranje ging er met de drie punten vandoor. Galíndez bekeek de wedstrijd en raakte niet onder de indruk. 'Ondanks de zege van Nederland ging de wedstrijd echt gelijk op. Er zijn manieren om ze pijn te doen', stelt hij vast op een persconferentie in Qatar.

Bovendien kreeg Ecuador een dag na de wedstrijd van Nederland het goede voorbeeld. Saudi-Arabië won met 1-2 van Argentinië en dat inspireert. 'Argentinië was 36 wedstrijden lang ongeslagen, meer dan drie jaar achtereen. Je hebt geen garanties. Wij speelden eind maart met 1-1 gelijk tegen ze, toen hadden we eigenlijk ook moeten winnen. De nederlaag van Argentinië zal echt niet de laatste verrassing van dit WK zijn.'

De goalie voelt zich gesteund door de zege die Ecuador wist te boeken tijdens de eerste speelronde van het WK en dus leeft hij met een goed gevoel naar vrijdag toe. 'Niet iedereen had gedacht dat we nu al drie punten zouden hebben. Natuurlijk, het zal een zware wedstrijd worden tegen Nederland. Maar zij zullen ons met respect behandelen. We hebben nog twee wedstrijden de kans om de volgende ronde te bereiken.'

Ecuador krijgt goed nieuws uit ziekenboeg

Verder kwam tijdens het persmoment van dinsdag naar voren dat Enner Valencia hoogstwaarschijnlijk van de partij is tegen Nederland. De spits scoorde allebei de doelpunten van Ecuador tegen Qatar, maar viel uit met een blessure aan zijn enkel. Hij verscheen dinsdag echter alweer op het trainingsveld.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.