Door blessures geteisterde keeper Alblas zet na dit seizoen punt achter carrière

door Jon van Dam 4

Bron Excelsior Rotterdam

Door blessures geteisterde keeper Alblas zet na dit seizoen punt achter carrière

door Jon van Dam 4

Bron Excelsior Rotterdam

Laatst geüpdatet

Norbert Alblas maakt na dit seizoen een eind aan zijn voetbalcarrière, zo valt er te lezen op de officiële website van zijn club Excelsior. De 29-jarige doelman, die tussen 2011 en 2018 onder contract stond bij Ajax, liep afgelopen week voor de derde keer een kruisbandblessure op. Alblas zal zich in de toekomst gaan richten op het trainersvak.

'Ik heb twee keer eerder mijn kruisband afgescheurd, dus ik wist meteen dat het mis was', verklaart Alblas. 'Het opvallende was dat het de eerste twee keer mijn rechterknie was nu is het de linker. Maar ik wist dus wel hoe het voelde. Nadat het gebeurd was, speelde direct door mijn hoofd om met keepen te stoppen. Omdat ik niet het geloof heb dat ik na mijn revalidatie nog meer uit mijn keeperscarrière ga halen dan ik al heb bereikt. Ik ben trots op de carrière die ik heb gehad, ik heb er naar mijn idee alles uitgehaald', zo laat de doelman weten in gesprek met de Rotterdamse club.

De in Amstelveen geboren Alblas startte zijn keeperscarrière bij de lokale club VV Amstelveen Heemraad, alvorens hij in 2006 naar de jeugdopleiding van AZ vertrok. In 2011 haalde Ajax Alblas naar Amsterdam. Bij de Nederlandse recordkampioen speelde hij drie seizoen in Jong Ajax, terwijl hij voor de hoofdmacht niet speelde. Na periodes bij NEC en TOP Oss tekende de goalie in 2022 bij Excelsior. Daar vertolkte hij een reserverol achter eerste doelman Stijn van Gassel.

Alblas wil het trainersvak in

Alblas beschikt over ambitieuze plannen om het trainersvak in te gaan. 'De laatste jaren ben ik al bezig om me te ontwikkelen als trainer. Aan het eind van dit seizoen hoop ik mijn UEFA-B diploma te behalen om me van daaruit verder te ontwikkelen richting een baan als hoofdtrainer. Daar ga ik me nu op richten. Als trainer ga ik er alles aan doen om verder te komen dan als keeper, dus ook op dat gebied wil ik het hoogst haalbare halen.'

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.