Dest blijft bij PSV en tekent contract tot medio 2028 bij landskampioen

door Brent Tomassen 144

Bron PSV

Dest blijft bij PSV en tekent contract tot medio 2028 bij landskampioen

door Brent Tomassen 144

Bron PSV

Laatst geüpdatet

Sergiño Dest heeft een contract tot medio 2028 getekend bij PSV, zo meldt de club via de officiële kanalen. De verdediger, die de jeugdopleiding van Ajax doorliep en tot 38 optredens in het eerste elftal kwam, komt over van FC Barcelona. Afgelopen seizoen kwam Dest al op huurbasis uit voor de landskampioen.

Bestel het nieuwe Ajax-uitshirt in de Ajaxshop!

Sinds zijn vertrek uit Amsterdam in september 2020, speelde Dest 72 duels voor FC Barcelona, waarmee hij in 2021 de Copa del Rey won. In het seizoen 2022/23 werd hij verhuurd aan AC Milan, maar deze periode bleek weinig succesvol. Dest speelde slechts 14 duels voor de Italiaanse club en maakte geruime tijd niet eens deel uit van de wedstrijdselectie.

In Eindhoven wist de Amerikaans international al snel een basisplek te veroveren in het elftal van trainer Peter Bosz. Bij PSV was Dest in 37 optredens goed voor twee goals en zeven assists. In het seizoen 2023/24 werd beslag gelegd op de landstitel en werd de achtste finale van de UEFA Champions League bereikt. Hierin bleek verliezend finalist Borussia Dortmund over twee duels net te sterk.

Dest herstellende van knieblessure

De aankondiging van de club uit Eindhoven is opvallend te noemen. Eerder meldde transferjournalist Fabrizio Romano al dat PSV de koopoptie niet zou lichten, vanwege de zware knieblessure van Dest. In april scheurde hij zijn voorste kruisband af. Hierdoor zal de rechts- annex linksback hoogstwaarschijnlijk niet meer in actie komen in 2024. Door de blessure van Dest betaalt PSV geen vaste transfersom voor de geboren Almeerder. Wel heeft de Spaanse club een clausule bedongen, waarin het een deel van de toekomstige transfersom zal ontvangen, zo schrijft Telegraaf-journalist Jeroen Kapteijns via X.

Dest heeft via de kanalen van PSV vreugdevol gereageerd op het nieuws: 'Ik heb de club leren kennen als ontzettend warm, zoals ik dat nog nooit ergens heb meegemaakt. Dat zijn belangrijke aspecten voor iemand in mijn situatie en geeft me vertrouwen dat ik hier goed kan revalideren. Als het eenmaal zo ver is, is het erg fijn dat het spel dat we hier spelen bij me past.'

Zet nu in op de EK-wedstrijden! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.