De Zerbi kijkt uit naar wedstrijd in Johan Cruijff ArenA: 'Een eer om hier te spelen'

door Youri van Straaten 13

Bron ESPN

De Zerbi kijkt uit naar wedstrijd in Johan Cruijff ArenA: 'Een eer om hier te spelen'

door Youri van Straaten 13

Bron ESPN

Laatst geüpdatet

Roberto De Zerbi kijkt ernaar uit om donderdagavond met zijn ploeg in de Johan Cruijff ArenA te spelen. De 44-jarige Italiaanse coach is onder de indruk van Ajax, zo valt te lezen bij ESPN. Ajax trapt donderdagavond om 18.45 uur af voor het duel met het Brighton & Hove Albion van De Zerbi.

Op de persconferentie in aanloop naar het duel van donderdagavond is de coach lovend over Ajax. 'Voor ons is het een eer om hier te spelen. We hebben veel respect voor de geschiedenis van Ajax. Ajax heeft iedereen geleerd hoe er voetbal gespeeld moet worden, zeker ook onze Nederlandse spelers. Daar hebben we er drie van.' De drie Nederlanders die bij Brighton spelen zijn Bart Verbruggen, Jan Paul van Hecke en oud-Ajacied Joël Veltman.

'Ik heb Veltman niet op de Legends-muur gezien', vertelt De Zerbi over de voormalig speler van de Amsterdammers. 'Dat vind ik jammer, want Veltman is een belangrijke speler voor ons. Maar hoe dan ook, als morgen de wedstrijd begint, focussen wij ons alleen op het resultaat en ons eigen spel.'

De Zerbi vertelt op de persconferentie dat hij de stijl van Ajax 'veel bestudeerd' heeft. Ajax betekent veel voor de Italiaan, vertelt hij, geciteerd door Voetbal International. 'Ze hebben een duidelijke stijl. Ze zijn gewend om veel spelers te wisselen (op de transfermarkt, red.) en zijn goed in het binnenhalen van jonge spelers. En die verkopen ze als ze het juiste niveau hebben bereikt. De historie van deze club is duidelijk.'

Blessures Brighton & Hove Albion

Brighton & Hove Albion kan donderdagavond niet beschikken over Tariq Lamptey. De rechtsback is niet fit genoeg. Ook achter linksback Pervis Estupiñán staat een vraagteken. 'Estupiñán is meegereisd met ons en zit op de bank. Misschien kan hij een gedeelte trainen. Ik neem met hem liever geen risico's, maar we hebben niet zoveel oplossingen. Lamptey is nog niet fit, hij zou na de interlandonderbreking weer aan moeten sluiten', zegt De Zerbi.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.