De Ligt niet langer zeker van basisplaats bij Oranje: 'Timber en Aké deden het fantastisch'

door Bart Veenstra 126

Bron NOS

De Ligt niet langer zeker van basisplaats bij Oranje: 'Timber en Aké deden het fantastisch'

door Bart Veenstra 126

Bron NOS

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt is niet langer zeker van een vaste basisplaats bij het Nederlands elftal. De voormalig Ajacied ziet de concurrentie - met onder meer Jurriën Timber - toenemen en zodoende weet De Ligt dat hij een stapje extra moet doen.

Afgelopen vrijdagavond won het Nederlands elftal met 1-4 van België en in dat duel koos bondscoach Louis van Gaal voor een centrum met Timber, Virgil van Dijk en Nathan Aké. De Ligt mocht het laatste kwart van de wedstrijd meemaken als invaller. Een dubbel gevoel aan die wedstrijd houdt hij echter niet over. 'Helemaal niet, helemaal niet. De vorige keren heb ik gespeeld en heb ik het redelijk gedaan. Ik ben alleen maar blij voor mijn teamgenoten. Timber en Aké hebben het fantastisch gedaan', aldus De Ligt tegenover de NOS.

De Ligt geeft aan dat moordende concurrentie bij topsport hoort. 'Je kan het als iets negatiefs zien, maar mij prikkelt het juist. Natuurlijk, het is geen ideale situatie, maar ik probeer altijd het goede van een situatie in te zien. De enige voor wie het lastig is, is de bondscoach.'

De Ligt houdt vertrouwen

En onder Van Gaal ziet De Ligt nog altijd genoeg kansen om veel speelminuten te maken. 'Ik denk dat ik op alle drie posities achterin uit de voeten kan. Dan is het aan de bondscoach om te bepalen welke spelers hij het geschiktst vindt', aldus De Ligt, die ondanks zijn leeftijd - 22 jaar - al best veel heeft meegemaakt in de voetballerij.

'In mijn carrière heb ik altijd met best veel druk moeten spelen', zegt de verdediger van Juventus. 'Alles werd onder een vergrootglas gelegd. Nu kan de focus wat meer op mijn eigen ontwikkeling liggen. Zo zie ik het en zo moet ik ervoor zorgen dat ik een betere speler word.'

Het Nederlands elftal speelt woensdagavond op bezoek bij Wales. Van Dijk heeft van bondscoach Van Gaal al vrijaf gekregen, wat mogelijk perspectief biedt voor De Ligt. De bondscoach kan echter ook nog kiezen voor Stefan de Vrij als vervanger van Van Dijk.

Op maandag en dinsdag staan er meerdere boeiende wedstrijden op de agenda! Check hier de beste wedtips!

Let op: Gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Meer wedtips vind je op www.sportbookies.nl.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties