'De Ligt gaat vermoedelijk contract verlengen bij Juventus'

door Bart Veenstra 69

Bron Fabrizio Romano

'De Ligt gaat vermoedelijk contract verlengen bij Juventus'

door Bart Veenstra 69

Bron Fabrizio Romano

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt gaat naar verwachting binnenkort zijn contract bij Juventus verlengen. Dat meldt de doorgaans betrouwbare journalist Fabrizio Romano via Twitter. De Ligt ligt nu tot medio 2024 vast bij de Italiaanse topclub.

Juventus wil daar graag wat jaren aan toevoegen, al zal het wel water bij de wijn moeten doen. Op dit moment heeft De Ligt een afkoopclausule van 120 miljoen euro in zijn contract staan. Bij een contractverlenging zal deze afkoopclausule vermoedelijk gaan dalen.

De Ligt heeft met Juventus een teleurstellend seizoen achter de rug. De ploeg staat op dit moment vierde en zal niet hoger of lager gaan eindigen. De achterstand op koploper AC Milan bedraagt liefst dertien punten. In de Champions League werd Juventus in de achtste finales uitgeschakeld door Villarreal. Aankomende zondag speelt Juventus zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen en dat is een pikante: de uitwedstrijd tegen Fiorentina wacht.

Geruchten omtrent De Ligt

Sinds De Ligt bij Juventus speelt, zijn er eigenlijk altijd al geruchten geweest omtrent een mogelijk vertrek van de verdediger bij de club. Zo werd FC Barcelona in de afgelopen jaren geregeld genoemd en in de afgelopen weken wordt de oud-Ajacied vaak gelinkt aan Manchester United. Bij die club gaat Erik ten Hag aan de slag als nieuwe manager en dus is de link snel gelegd.

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties