'De Ligt hielp aanklagers met screenshots in fraudeonderzoek naar Juventus'

door BadembaBarrie 77

Bron Corrierre dello Sport

'De Ligt hielp aanklagers met screenshots in fraudeonderzoek naar Juventus'

door BadembaBarrie 77

Bron Corrierre dello Sport

Laatst geüpdatet

Matthijs de Ligt heeft een belangrijke rol gespeeld in het lopende fraudeonderzoek naar zijn voormalige club Juventus. Dat beweert Corrierre dello Sport. De Ligt zou, evenals oud-teamgenoot Mattia De Sciglio, belastende screenshots hebben gedeeld met de aanklagers die het onderzoek doen.

De betreffende screenshots zouden van enkele jaren terug zijn, toen Juventus - als gevolg van de coronacrisis - spelers vroeg om salaris in te leveren. Het betreft naar verluidt berichten van toenmalig aanvoerder Giorgio Chiellini, die er bij zijn teamgenoten op aandrong om 'niet over de details van deze overeenkomst te praten in interviews'.

Chiellini zou vervolgens hebben uitgelegd dat Juventus 'een persbericht zal uitsturen, waarin staat dat de spelers vier maanden salaris op zullen geven om de club te helpen.' De verdediger schijnt daar echter een belangrijk 'maar' aan toegevoegd te hebben. 'Ik benadruk dat dit alleen zo wordt gecommuniceerd naar de media.' In werkelijkheid zouden de spelers maar één maand aan salaris in hoeven te leveren, de overige drie maanden zouden 'onder de tafel' worden betaald.

Op deze manier zou Juventus-voorzitter Andrea Agnelli hebben geprobeerd om verliezen ter waarde van honderden miljoenen te verdoezelen. Deze vermeende financiële fraude leidde tot een onderzoek van de Italiaanse autoriteiten, waar De Ligt en De Sciglio dus aan schijnen te hebben meegewerkt.

Onderzoek UEFA

De vermeende misstanden binnen Juventus leidden op 1 december ook tot een aankondiging van een onderzoek van de UEFA. La Vecchia Signora was in augustus 2022 nog tot een overeenkomst met de Europese voetbalbond gekomen, nadat het niet gelukt was om quitte te spelen tijdens het seizoen 2021-22. Door het onderzoek staat die deal nu op losse schroeven en afhankelijk van de uitkomst zijn verdere maatregelen ook niet uitgesloten, zo viel te lezen in een statement van de bond.

Verwacht jij dat Oranje gaat scoren tegen Argentinië? Zet in en ontvang vijftig (!) keer je inzet terug bij een goal van het Nederlands elftal! Let op: dit geldt alleen voor nieuwe spelers bij Jack's!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+!

Lees meer over:
Plaats reactie
Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.