De Ligt blij met late overwinning van Oranje: 'Hele fijne manier om op vakantie te gaan'

door Jesse ter Haar 4

Bron NOS

Bron NOS

Matthijs de Ligt is blij met de manier waarop het Nederlands elftal de interlandperiode heeft afgesloten. Oranje won dinsdagavond van Wales, waarbij De Ligt de aanvoerder was. Als captain zag hij hoe zijn ploeg het vlak voor tijd bijna uit handen gaf, maar een late winnende treffer hield de drie punten in Nederland.

In gesprek met de NOS vertelt De Ligt wat de zege uiteindelijk toch bracht. 'Ik denk de springveren van Denzel Dumfries. We weten dat hij geweldig kan koppen. Goed dat Bruno de bal gelijk lang speelt. Een beetje on-Nederlands, maar je ziet dat het loont. De belangrijkste les van vandaag is dat we de spirit hebben. Het is niet mogelijk dat het na een 2-0 voorsprong nog 2-2 wordt, maar als je na een lang seizoen een zware laatste wedstrijd met 3-2 wint, mag je best blij zijn.'

Vervolgens komt de verdediger te spreken over het verhaal van de wedstrijd. De oud-Ajacied zag het Nederlands elftal veelal controleren, maar het toch bijna uit handen geven. 'In het begin speel je goed. Je komt op 2-0 en speelt veelal op hun helft. Je komt knullig op 2-1 en dat was een flink smetje, waardoor er toch iets van angst in de ploeg sloop. In de tweede helft houd je lang stand en ben je op zoek naar de 3-1. Die valt niet en dan krijg in de laatste minuten een penalty tegen.'

Zodoende sluit het Nederlands elftal de interlandperiode af met een 3-2 zege op Wales. In de Nations League heet Nederland nu tien punten na vier wedstrijden, waardoor het land als koploper de vakantie ingaat. Als vanzelfsprekend is ook De Ligt blij met de gecreëerde uitgangspositie. 'Je hebt nu tien punten uit vier wedstrijden. Als je dat van tevoren had gezegd, had je daar denk ik voor getekend. Dat is gewoon heel goed en dit is een hele fijne manier om op vakantie te gaan.'